Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Η σκοτεινή συνάντηση της Suzanne Eaton με τον δολοφόνο της – Καταθέσεις και γρίφοι στο έγκλημα με τη βιολόγο!

Κρήτη: Η σκοτεινή συνάντηση της Suzanne Eaton με τον δολοφόνο της – Καταθέσεις και γρίφοι στο έγκλημα με τη βιολόγο!

Η βιολόγος Suzanne Eaton βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά στην Κρήτη μετά από μια μυστηριώδη εξαφάνιση.
Οι καταθέσεις οδηγούν τους αστυνομικούς στα πρώτα συμπεράσματα για την πολύκροτη υπόθεση.
Ποια περιοχή θεωρείται η πιθανότερη για τη διάπραξη του εγκλήματος. Η πρώτη μαρτυρία γυναίκας.
Σε ανοιχτή γραμμή τα παιδιά της Suzanne Eaton με τους επικεφαλής της έρευνας που συνεχίζεται.

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton όπως δυστυχώς αποδείχτηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η επιστήμονας που λάτρευε την Κρήτη και συμμετείχε για πέμπτη φορά σε διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων, έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά που πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες, της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και ο δολοφόνος της πιθανόν της έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, μετά τη δολοφονία της. Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, αλλά λόγω της αποσύνθεσης  δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η περιοχή μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης εξετάζεται από την ΕΛΑΣ ως η πιο πιθανή για το «σκοτεινό» τετ-α-τετ της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton με τον δολοφόνο (ή τους δολοφόνους) της.

Πρόκειται για μία περιοχή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου. Τα Αφράτα βρίσκονται βορειοδυτικά της Ορθόδοξης Ακαδημίας ενώ η σορός της εντοπίστηκε στην αντίθεση ακριβώς κατεύθυνση, νοτιοανατολικά της ΟΑΚ, κοντά στο Ξαμουδοχώρι, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου εκτιμάται ότι συνέβη το έγκλημα.

Η κατάθεση γυναίκας για την Suzanne Eaton

Οι αστυνομικοί έχουν πλέον στα χέρια τους και μία κατάθεση κατοίκου των Αφράτων που αναφέρει ότι την ημέρα της εξαφάνισης αντιλήφθηκε την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κινούνταν στην περιοχή, ο σωματότυπος της οποίας αλλά και τα ρούχα της ταίριαζαν πολύ με αυτά της Suzanne.

Suzanne Eaton

Ωστόσο η κάτοικος την είδε από απόσταση. Χρειάστηκε να κοιτάξει προς το μέρος της γιατί άρχισαν να γαυγίζουν τα σκυλιά. Αστυνομικοί προσπαθούν επίμονα να εντοπίσουν και άλλες μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν την Suzanne Eaton να κινείται στην προαναφερόμενη περιοχή, όμως έως και αργά χθες δεν είχε προκύψει κάτι με σαφήνεια, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Daily Mail στην περιοχή, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι είδαν την Suzanne Eaton στο χωριό Αφράτα, που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

«Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη» δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

Το πιθανό λάθος του δολοφόνου

Σύμφωνα με την Dailymail που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο δράστης είχε μαζί του, το κινητό του τηλέφωνο. «Ίσως η αστυνομία να έχει ανιχνεύσει το σήμα του κινητού του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. «Αν ο δολοφόνος είχε το τηλέφωνό του στην τσέπη του, θα εντοπιστεί. Δεν χρειάζεται να έκανε κλήση» ανέφερε πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Suzanne Eaton: Σε δύο κατευθύνσεις οι έρευνες

Η 1η αφορά στις προσαγωγές, στην συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν, απασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα, το παρόν και το παρελθόν τους.

Αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αλλοδαποί εργάτες… Καθημερινά οι αστυνομικοί συλλέγουν και νέα αντικείμενα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε διάφορους χώρους, τα οποία όλα αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μιλάμε πλέον για πλήθος πιθανών πειστηρίων, η εργαστηριακή ανάλυση των οποίων προβλέπεται χρονοβόρα.

η 2η αφορά στην διαδικασία σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης. Μιλάμε καταρχήν για την περιοχή όπου βρέθηκε πεταμένη η σορός της 60χρονης, στο Ξαμουδοχώρι.

Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ήδη έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες.

Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους. Επίσης μια διαδικασία χρονοβόρα και πολυεπίπεδη που απαιτεί επεξεργασία δεδομένων, διασταυρώσεις, ταυτοποιήσεις, αντιστοιχίες και ειδικές προανακριτικές πράξεις.

Με πληροφορίες από: dailymail.co.uk.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις