Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Κώστα Χαριτάκη στο Ρέθυμνο

Κρήτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Κώστα Χαριτάκη στο Ρέθυμνο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση με τη δολοφονία του Κώστα Χαριτάκη στο Ρέθυμνο. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την Κρήτη. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια…

Ο δράστης αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Κώστα Χαριτάκη στο Ρέθυμνο και προσπάθησε να κερδίσει ελαφρυντικά. Δεν τα κατάφερε και καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία. Το έγκλημα είχε συνταράξει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα το 2022. Η γυναίκα που έμεινε χήρα, είχε φέρει στον κόσμο το παιδί τους, λίγες μέρες πριν το φονικό. Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και τόνισε πως ευελπιστεί να μην μειωθεί η ποινή του, στο εφετείο.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 45χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση με τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη τον Ιούνιο του 2022 στο Αργουλιό στο Ρέθυμνο. Το θύμα είχε γίνει πατέρας μόλις λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

«Εγώ προσωπικά δικαίωση θα είχα εάν γύριζε ο άνδρας μου πίσω. Είμαι τουλάχιστον δικαιωμένη διότι δικαιώθηκε η ψυχή του για όλο αυτό που κάνανε», είπε μετά την έκβαση της δίκης, η σύζυγος του θύματος. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 22χρονο αλλά να τον τρομοκρατήσει και εξέφρασε τη λύπη του για ο, τι έγινε.

«Του έριξα στα πόδια. Κάποια στιγμή τον είδα και δίπλωσε. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήθελα να τον φοβερίσω, να τον τραυματίσω. Δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο, με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση, απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ούτε αναγνώρισε ελαφρυντικά. «Εμείς επιμένουμε και εμμένουμε στη θέση μας για το πώς τελέστηκε το έγκλημα και ότι ήταν σε βρασμό ψυχικής ορμής και έπρεπε τουλάχιστον να αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο», είπε η δικηγόρος του 45χρονου.

«Εκτιμώ το ότι δε δεχθήκανε κανένα ελαφρυντικό, εντάξει ακούς ισόβια, σου ακούγεται τεράστιο, δεν είναι, θα προσπαθήσει να τα σπάσει στο Εφετείο», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

«Ήταν μία καταπληκτική διαδικασία, οι ισχυρισμοί μας έγιναν αποδεκτοί από τον κύριο εισαγγελέα», τόνισε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Αλέξης Κούγιας.

Ο 45χρονος θα διεκδικήσει στο Εφετείο μία καλύτερη ποινική μεταχείριση, με την οικογένεια του θύματος να ζητάει την επιβεβαίωση της πρωτόδικης ποινής και σε δεύτερο βαθμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις