Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη – κακοκαιρία: Χαλάζι, χιόνια και κρύο – Κεραυνός ξύπνησε το Ηράκλειο

Κρήτη – κακοκαιρία: Χαλάζι, χιόνια και κρύο – Κεραυνός ξύπνησε το Ηράκλειο

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη διάρκεια της νύχτας το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, ενώ κατά τόπους η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Χαρακτηριστικό του σκηνικού ήταν ότι ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο υπήρξε χιονόστρωση ενώ οι αστραπές και οι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ακόμα ένα στοιχείο που συνέθεσε το σκηνικό της κακοκαιρίας ήταν ο κεραυνός που έπεσε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα και αναστάτωσε αρκετές περιοχές ενώ στην περιοχή της φορτέτσας και του Αη Γιάννη στο Ηράκλειο, οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους για να δουν τι είχε συμβεί καθώς ο ήχος θύμισε έκρηξη.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν καταγράφηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία ούτε κάποιο τροχαίο ατύχημα σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ.

Μόνο με αλυσίδες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στο Οροπέδιο Λασιθίου εκεί όπου σήμερα τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω ψύχους ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη η πρόσβαση στο Οροπέδιο γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και στα Ανώγεια όπου και εκεί οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις