Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Καταδικάστηκε για την εξαφάνιση της 17χρονης στο Ηράκλειο – Τι υποστήριξε το πρόσωπο κλειδί

Κρήτη: Καταδικάστηκε για την εξαφάνιση της 17χρονης στο Ηράκλειο – Τι υποστήριξε το πρόσωπο κλειδί

Η εξαφάνιση της 17χρονης συντάραξε τις τελευταίες μέρες το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη. Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό της, οι γονείς της ανήλικης προχώρησαν σε μηνύσεις…

Έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή επέβαλλε το αυτόφωρο στον 38χρονο από τη Σλοβακία που κατηγορήθηκε για αρπαγή ανηλίκου στην υπόθεση της εξαφάνισης της 17χρονης από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το creta24.gr, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τον 38χρονο, πως η ανήλικη ήταν εκείνη που πήγε και τον βρήκε και τον καταδίκασε για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη της έκτασης που είχαν βρει καταφύγιο ο 38χρονος και η 17χρονη, για τον οποίο θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε και ο πατέρας της 17χρονης, μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας Φραγκίσκο Λαμπρινό. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η οικογένεια κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής μήνυση καθώς “υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου”. 

Αναλυτικά ο κ. Λαμπρινός τόνισε:  “Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρέθηκε. Οι γονείς εκφράζουν δι’ εμου την ανακούφισή και τις ευχαριστίες τους. Ο γονείς έχουν κάνει από χθες μήνυση. Υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Κατά τη γνώμη μας είναι αδύνατον να έχει συναινέσει το παιδί, διότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν είναι 38 ετών και θες να ζήσεις ρομάντζο, δεν το ζεις με ανήλικη και ειδικά με ανήλικη που παίρνει φάρμακα. Επομένως, επιθυμία της οικογένειας είναι να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο, ρομάντζο κλπ”.

Σε βάρος του Σλοβάκου αλλά και του Νορβηγού στον οποίο ανήκει η έκταση με τα καταλύματα όπου εντοπίστηκε τελικά η 17χρονη ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης της διαφυγής ανηλίκου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o Νορβηγός φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε αντιληφθεί όλη αυτή την κινητοποίηση περί της εξαφάνισης της 17χρονης ενώ υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είχε ιδέα ότι είναι ανήλικη. Ο 38χρονος Σλοβάκος από την άλλη υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν την προέτρεψε να φύγει από το σπίτι της αλλά ισχυρίζεται ότι το κορίτσι πήγε και τον βρήκε με δική της πρωτοβουλία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις