Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Κοίταξαν το βυθό της θάλασσας και είδαν ένα κοπάδι λαγοκέφαλων – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Έκπληκτοι οι ψαράδες της περιοχής άρχισαν να τραβούν βίντεο, με τις εικόνες να κάνουν γρήγορα το γύρο του διαδικτύου…

Ένα κοπάδι επικίνδυνων λαγοκέφαλων πέρασε από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Απριλίου. Σύμφωνα με το anatolh.com, υπήρξε προβληματισμός γιατί ήταν η πρώτη φορά που λόγω της ήρεμης θάλασσας, οι περαστικοί μπόρεσαν να δουν από κοντά τόσους πολλούς λαγοκέφαλους. ”Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα για όλη τη Μεσόγειο το οποίο συζητάμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια αλλά δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή ενέργεια της Πολιτείας για μείωση του αριθμού τους καθώς η απόλυτη εξαφάνισή τους μάλλον είναι δύσκολη” έλεγαν ψαράδες της περιοχής.

Για την ιστορία, ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Πηγή: anatolh.com

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε