Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: Γέμισε η ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου! Μεταφορά ασθενών στο ΠΑΓΝΗ

κορονοϊός

Τα αυξημένα κρούσματα κορoνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη, αυξάνουν όπως είναι φυσικό και την πίεση στα νοσοκομεία του νησιού.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο συντονιστής Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είναι πλήρης και ήδη ένας ασθενής έχει σταλεί για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται τέσσερα περιστατικά στην κλινική Covid με συμπτωματολογία ελεγχόμενη και τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι. Η ΜΕΘ του Βενιζελείου είναι πλήρης αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις κλίνες που είχαμε προϋπολογίσει για ασθενείς έχουν καλυφθεί. Στείλαμε χθες ασθενή στο ΠΑΓΝΗ που χρειαζόταν νοσηλεία στην εντατική. Αν υπάρχει περισσότερη ζήτηση θα πρέπει να σταλούν και άλλοι στο ΠΑΓΝΗ ή θα πρέπει να γίνουν κι άλλες αλλαγές ή να ανοίξουμε μονάδες σε άλλα σημεία του νοσοκομείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πασπάτης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη, εφόσον ζητηθεί, σε οριακές καταστάσεις, τα κρεβάτια στη ΜΕΘ να φτάσουν περίπου τα 17 με τη χρήση και άλλων αιθουσών του νοσοκομείου, όπως των χειρουργικών. Σε αυτή την περίπτωση όμως, σύμφωνα με τον κ. Πασπάτη, το νοσοκομείο θα σταματήσει τη λειτουργία του για περιστατικά μη Covid.

«Οι τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ είναι περιστατικά από την Κρήτη. Έχουμε ανοίξει και τη δεύτερη κλινική Covid» ανέφερε ο κ. Πασπάτης. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Κρητικούς να τηρήσουν τα μέτρα του lockdown προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις