Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: Γνωρίστε τους Έλληνες φοιτητές που ετοιμάζουν το πρώτο βρώσιμο εμβόλιο

Κρήτη – Κορονοϊός: Γνωρίστε τους Έλληνες φοιτητές που ετοιμάζουν το πρώτο βρώσιμο εμβόλιο

Έχουν βάλει τον πήχη ψηλά και δηλώνουν έτοιμοι και σίγουροι. Το πρώτο βρώσιμο εμβόλιο για τον κορονοϊό, είναι πολύ πιθανό να έχει σφραγίδα ελληνική…

«Ως iGem Crete, με το project μας, με όνομα vaccinated έχουμε σαν κύριο στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που θα έχει ένα βρώσιμο εμβόλιο έναντι στον κορονοϊό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου μέχρι το Νοέμβριο που θα μας αξιολογήσει μια κριτική επιτροπή του διαγωνισμού», δήλωσε στην ΕΡΤ η Μαρία – Θεοδώρα Βυτιάδου, Φοιτήτρια Βιολογίας, αρχηγός της επιστημονικής ομάδας iGEM.

Τα μέλη της ομάδας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που θα λάβουν μέρος σε έναν διεθνή διαγωνισμό μίλησαν στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την πρωτοποριακή τους ιδέα, να παράξουν ένα βρώσιμο φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, βλέποντας την χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά.

Σχολιάζοντας το πώς προέκυψε η σκέψη για τη δημιουργία βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2, ο Σωτήρης Μαρίνος, φοιτητής Βιολογίας και μέλος της ομάδας, είπε: «Η ιδέα των βρώσιμων εμβολίων υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει δοκιμαστεί στην ηπατίτιδα Β, με επιτυχία. Το έαν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία ή το πόσο περισσότερα πλεονεκτήματα από τα παραδοσιακά εμβόλια δεν μπορούμε να το κρίνουμε προς το παρόν», δήλωσε το μέλος της ομάδας.


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις