Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κρήτη: «Ξεδόντιασαν» σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί – 11 συλλήψεις, 12 ταυτοποιήσεις

Κρήτη: «Ξεδόντιασαν» σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί – 11 συλλήψεις, 12 ταυτοποιήσεις

Εγκληματική ομάδα που «έσπρωχνε» ναρκωτικά εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές στην Κρήτη. Συνελήφθησαν έντεκα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δώδεκα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και αδικήματα που αφορούν σε ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στην Κρήτη, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή.

Συνελήφθησαν έντεκα Έλληνες, όλοι τους κατηγορούμενοι για «σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα» και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων». Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, «ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος παρείχε πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διοχέτευσή της σε βασικούς προμηθευτές…

Σημαντικό ρόλο στην ομάδα είχε 32χρονος – συλληφθείς, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τη συγκομιδή και τη φύλαξη τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είχαν επιμέρους ρόλους προβαίνοντας κατά περίπτωση στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων, παρέχοντας και κατάλληλο εξοπλισμό και περαιτέρω στην επικοινωνία για τη διάθεση τους και τη διακίνηση σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού».

Κρήτη: «Χτένισαν» όλο το νησί

Την Τρίτη (11.10.2022), οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, με τη συμμετοχή μεικτών κλιμακίων αστυνομικών της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου φυτεία 30 δενδρυλίων κάνναβης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις σπίτια και άλλους χώρους των 11 συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

«587 γραμμάρια κάνναβης, 1 πιστόλι με γεμιστήρα, 4 ζυγαριές ακριβείας, 53 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, σιδερογροθιά, μεταλλικό γκλόπ, μαχαίρι, 3 φωτοβολίδες, 66 κροτίδες, 12 κινητά τηλέφωνα και επιπλέον (κάρτες SIM, φορτιστής και συσκευή bluetooth), τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών καθώς επίσης κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την διευκόλυνση στη διακίνηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης».

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις