Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς φοράνε ζώνη ασφαλείας – Σοκαριστικά στοιχεία

Κρήτη: Λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς φοράνε ζώνη ασφαλείας – Σοκαριστικά στοιχεία
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Απογοητευτικά στοιχεία στην Κρήτη για τη χρήση ζώνης ασφαλείας από τους οδηγούς τυου νησιού. «Η ζώνη είναι υποχρεωτική εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και εμείς ακόμη αρνούμαστε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της…»!

Aυτό αναφέρει για τη συμπεριφορά των οδηγών στην Κρήτη μιλώντας στο Cretapost.gr ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, εκφράζοντας την απογοήτευση του για τη νοοτροπία πολλών Κρητικών, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος, από την Κυριακή (09.05.2021) μέχρι και σήμερα (12.05.2021) το πρωί, στον ΒΟΑΚ, στην Παραλιακή Ηρακλείου, στην Κνωσού, στην Παπαναστασίου, στην Καζαντζίδη και στην Α. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει, στην πόλη του Ηρακλείου μόλις το 46% των οδηγών φοράει ζώνη ενώ το ποσοστό πέφτει δραματικά στους συνοδηγούς, με 29% μόνο να την φορά. Στον ΒΟΑΚ, ζώνη φοράει το 69%. Μόλις το 4% των πολιτών φοράει ζώνη στο πίσω κάθισμα και μόνο το 6% στα βαρέα οχήματα!

Κρήτη: Φοράνε ζώνη οι γυναίκες

Την ίδια ώρα περισσότερη χρήση κάνουν οι γυναίκες από τους άνδρες ενώ όπως και στο κράνος η μεγαλύτερη χρήση, κατά εκτίμηση ηλικίας, γίνεται από τα 25-50.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Λιονάκη:

«ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
Μια μεγάλη απογοήτευση στη χρήση της ζώνης. Στην πόλη μόλις το 46% (ΒΟΑΚ 69%) από τους οδηγούς φοράει. Μόλις το 29% των συνοδηγών.

Μόλις το 4% στο πίσω κάθισμα.

Μόλις το 6% στα βαρέα οχήματα. Μόλις το 14% των μικρών φορτηγών επαγγελματικών ή αγροτικών.

Συνάντησα έναν οδηγό στους 6 των υπεραστικών λεωφορείων.

Δεν είδα κανένα οδηγό ταξί να φοράει ζώνη.

Χάρηκα που στην Ε.Ο στα τέσσερα περιπολικά όλοι οι οδηγοί και οι 3 συνοδηγοί φορούσαν ζώνη. Περιμένω και τον άλλο!

Μεγαλύτερη χρήση κάνουν οι γυναίκες από τους άνδρες. Και εδώ όπως και στο κράνος η μεγαλύτερη χρήση, κατά εκτίμηση ηλικίας, γίνεται από τα 25-50.Τις βραδινές ώρες γίνεται μικρότερη χρήση ζώνης. Η μικρή αυτή έρευνα έγινε τις μέρες Κυριακή μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί σε ΒΟΑΚ, παραλιακή, Κνωσσού, Παπαναστασίου, Καζαντζίδη, Α.Παπανδρέου.

Να θυμίσω η ζώνη είναι υποχρεωτική εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και εμείς ακόμη αρνούμαστε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της.

Κρήτη: Ματωμένοι δρόμοι στο νησί

Να σας πω, πως από 1/1/2019 μέχρι σήμερα 7 συνάνθρωποι μας βρέθηκαν νεκροί έξω από το αυτοκίνητο τους επειδή μετά από σύγκρουση ή εκτροπή εκτινάχθηκαν έξω από αυτό. Αν έμεναν μέσα;
Φίλοι επαγγελματίες μη σταματάτε στο γράμμα του νόμου. Φορέστε ζώνη παντού, σταθείτε στην αξία της ζωής. Δεν χρειάζεται κανένας νόμος να σας προστατέψει. Η αγάπη για τα παιδιά σας και τη ζωή το θέλουν.
Να θυμίσω ζώνη και κράνος αποτρέπουν τον τροχαίο θάνατο σε ποσοστό 64%!!
Θυμηθείτε!

1.ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
2.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ
3.ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ
4.ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
Φίλοι της τροχαίας κάντε το, όπως με το κράνος!».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις