Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ στόλιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σχολείο της

Κρήτη: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ στόλιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σχολείο της

Η άτυχη μαθήτρια που υπέστη ηλεκτροπληξία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Κρήτη. Πανδαιμόνιο στο σχολείο, μετά τον τραυματισμό της. Τι έδειξε η αυτοψία ηλεκτρολόγου…

Σε νοσοκομείο παραμένει η ανήλικη μαθήτρια που έπαθε ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο της, στην Κρήτη. Η ανήλικη βοηθούσε δύο καθηγητές της να στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο και όταν τελείωσαν, έβαλαν στην πρίζα τα λαμπάκια. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί χτυπήθηκε από ρεύμα και στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση. Η 13χρονη μεταρέθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, με τους δικούς της ανθρώπους να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της. Ευτυχώς η κατάστασή της, δεν εμπνέει πλέον ανησυχία και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να της δοθεί εξιτήριο.

Όλα έγιναν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο Γυμνάσιο Χερσονήσου στην Κρήτη. Μετά το ατύχημα, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Χερσονήσου ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας της είναι καλή ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τον δήμο Χερσόνησου για το περιστατικό. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έστειλε ηλεκτρολόγο στο σχολείο προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σήμερα με τον ηλεκτρολόγο να αναφέρει πως τα ηλεκτρολογικό σύστημα του σχολείου και το ρελέ, λειτουργούν άψογα.

Το πιθανότερο σενάριο για την διαρροή του ρεύματος και την ηλεκτροπληξία που υπέστη η μαθήτρια κάνει λόγο ότι ίσως κάποιο φωτάκι ήταν φθαρμένο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις