Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Μπαράζ λουκέτων και προστίμων σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας

Κρήτη: Μπαράζ λουκέτων και προστίμων σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας
Intime Αρχείο

Αυξάνονται καθημερινά στην Κρήτη τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου τα συγκεκριμένα καταστήματα υποχρεούνται να δέχονται μόνον καθήμενους και η όποια παράβαση επιβάλλει άμεσο πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι μόνο στους ελέγχους που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής (09.07.2021) στην Κρήτη έπεσαν βαριές «καμπάνες» σε 8 επιχειρήσεις, οι οποίες θα βάλουν και λουκέτο για μία εβδομάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, αναλυτικά:

-Στα Χανιά σε τρία καφέ μπαρ επιβλήθηκαν πρόστιμα από 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μίας εβδομάδας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών σε εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων.

-Στη Χερσόνησο για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 και αναστολή λειτουργίας σε δύο καφέ μπαρ.

-Στο Ρέθυμνο οι ιδιοκτήτες δύο καφέ μπαρ θα πληρώσουν από 2.000 ευρώ πρόστιμο και θα κλείσουν για μία εβδομάδα τις επιχειρήσεις τους, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών σε εξωτερικό χώρο.

-Στο Ηράκλειο 7ήμερη αναστολή λειτουργίας και 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη καφέ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Παράλληλα για μη χρήση μάσκας θα πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ δύο υπάλληλοι καφέ μπαρ στο Ρέθυμνο, και ένας πελάτης μίνι μπαρ στη Σητεία.

Γενικότερα, στους κόλπους του κλάδου της εστίασης επικρατεί αναβρασμός.  Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται έντονα για τα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία χαρακτηρίζουν «μη εφαρμόσιμα» την ώρα που δίνουν αγώνα, όπως λένε, να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις