Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Μυστήριο με το μουμιοποιημένο πτώμα που εντοπίστηκε σε βαρέλι

Κρήτη: Μυστήριο με το μουμιοποιημένο πτώμα που εντοπίστηκε σε βαρέλι

Στα εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου βρίσκεται από την Τρίτη η σορός που εντοπίστηκε σε μουμιοποιημένη κατάσταση μέσα σε βαρέλι στο ποταμό Πλατανιανό στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το cretapost, οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε ανθρωπολογικές εξετάσεις και απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν το φύλο, την ηλικία, την ημερομηνία και τα αίτια του θανάτου του, προσπαθώντας να δώσουν απαντήσεις πως βρέθηκε μέσα σε βαρέλι στο Ρεθυμνο.

Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις: «Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση».

Το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε μέσα σε βαρέλι παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ιατροδικαστής μιλώντας στο Creta24 αποκάλυψε πως για να επέλθει μουμιοποίηση πρέπει να περάσουν περίπου 4 χρόνια εάν η σορός βρίσκεται σε ξηρό και θερμό περιβάλλον. Ωστόσο, το πτώμα εντοπίστηκε σχεδόν μέσα στο ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι το βαρέλι με το πτώμα εντοπίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού στον ποταμό το μεσημέρι της Τρίτης. Οι υπάλληλοι ενώ απομάκρυναν τα καλάμια ύψους 5 μέτρων βρήκαν το βαρέλι. Η αφόρητη δυσωδία έβγαλε στο φως το μακάβριο περιεχόμενο του. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία ενώ στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις