Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Ντύθηκε γαμπρός ο Λεωνίδας Ξυλούρης – Η νύφη από την Ινδία και ο γάμος σε σκηνικό Bollywood [pics]

Κρήτη: Ντύθηκε γαμπρός ο Λεωνίδας Ξυλούρης – Η νύφη από την Ινδία και ο γάμος σε σκηνικό Bollywood [pics]

Ο γαμπρός και η νύφη σε πελάγη ευτυχίας. Ο γάμος τους ήταν αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος σε σκηνικό Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης…

Ήταν ένας γάμος αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος σε σκηνικό Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης. Με τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων, με πολύχρωμες φορεσιές και απίθανες χορογραφίες. Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη γιορτή, μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και συναισθημάτων όχι μόνο για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά και για τις οικογένειές τους σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.

Μιλάμε φυσικά για τον γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη  Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi. Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Ινδικός γάμος με γαμπρό από την Κρήτη

Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά… Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις