Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ο Γιάννης Ζαφειράκης και το όσκαρ ατυχίας του – Έχασε τα πάντα σε λίγα λεπτά [pics, vid]

Κρήτη: Ο Γιάννης Ζαφειράκης και το όσκαρ ατυχίας του – Έχασε τα πάντα σε λίγα λεπτά [pics, vid]

Με δάκρυα στα μάτια,. ο Γιάννης Ζαφειράκης περιγράφει την οικονομική καταστροφή του. “Τα όσα έγιναν συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια” λέει μεταξύ άλλων…

Σε λίγα λεπτά της ώρας 56χρονος Ιεραπετρίτης, που διεκδικεί το «Όσκαρ της ατυχίας» στην Κρήτη, είδε το εστιατόριό του να καίγεται και το θερμοκήπιό του, σε άλλο σημείο της περιοχής, να καταστρέφεται από ανεμοστρόβιλο.

Η πρωινή έντονη βροχόπτωση που έπεσε στην Ιεράπετρα, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην πόλη και τα χωριά της, τα οποία όμως και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Τη στιγμή που οι καταστηματάρχες του κέντρου και οι υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια από τα φερτά υλικά στο εμπορικό κέντρο, για να μην πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα συγκεντρωμένα όμβρια ύδατα σε φωταγωγό ταβέρνας στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας, προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρικό πίνακα από το νερό που εισήλθε στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη να γεμίσει καπνούς η επιχείρηση και να καταστραφούν ψυγεία και άλλα σκεύη.

Οι περίοικοι που αντελήφθησαν τι συνέβαινε, βλέποντας τον καπνό να βγαίνει από την ταβέρνα, ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική, που έσπευσε με τρια οχήματα και 6 άνδρες. Σε ελάχιστα λεπτά οι πυροσβέστες με τον κατάλληλο εξοπλισμό φορώντας ειδικές μάσκες οξυγόνου, μπήκαν στο κατάστημα και κατάφεραν να σβήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φωτιά.

Λίγη ώρα αργότερα, ενώ είχε αποχωρήσει ο 56χρονος από την πληγωμένη επιχείρηση του, πήγε με το αυτοκίνητο του σε ένα από τα θερμοκήπια που καλλιεργεί στη θέση «Κούπα» 2 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Μόλις μπήκε από την είσοδο στο φυτεμένο με αγγουριές θερμοκήπιο του, έκτασης 1700 τετρ. μέτρων, δέχτηκε ένα δεύτερο ισχυρό σοκ από την εικόνα που αντίκρυσε.

«Αυτό που έπαθα εγώ, συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια. Μετά τη φωτιά στο μαγαζί μου, ήρθα και βρήκα στο θερμοκήπιο μου, τις αγγουριές ξεριζωμένες, να κρέμονται στον αέρα και στην αρχή νόμισα πως είχα πέσει θύμα κλοπής, από τις σπείρες που μπαίνουν τη νύχτα και κλέβουν τα αγγούρια πάνω από τα φυτά, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες. Όταν όμως προχώρησα πιο μέσα, είδα το πλαστικό κάλυψης σκισμένο σε κάποιο σημείο και τους ξύλινους στύλους του θερμοκηπίου, να βρίσκονται στον αέρα έχοντας ξεριζωθεί από τη δύναμη του αέρα.

Από τον γείτονα μου έμαθα ότι μετά την καταιγίδα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα και έκαψε την κουζίνα του εστιατορίου μας, έκαμε και ανεμοστρόβιλο, που διάλεξε μέσα στα 17.000 στρέμματα θερμοκηπίων της περιοχής, να πλήξει μόνο το δικό μου, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα η θεομηνία μου είχε κάνει ζημιά και στην ταβέρνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί συνέβησαν όλα αυτά σε μένα μέσα σε λίγες ώρες. Δεν περιμένω καμία βοήθεια από το κράτος δυστυχώς», είπε μεταξύ άλλων βουρκωμένος, ο 56χρονος Γιάννης Γ. Ζαφειράκης.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις