Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Ο λιμενικός Γιώργος Σφακιανάκης έγινε παράδειγμα προς μίμηση – Η απόφαση που πήρε [pic]

Κρήτη: Ο λιμενικός Γιώργος Σφακιανάκης έγινε παράδειγμα προς μίμηση – Η απόφαση που πήρε [pic]

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, το πραγματικό μήνυμα της Ανάστασης εκφράζει η πράξη ενός Κρητικού λιμενικού. Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή…

να κρατήσει για τον εαυτό του τα χρήματα τα οποία βρήκε τυχαία.

Σκέφτηκε μόνο ότι κάποιος άλλος τα είχε περισσότερο ανάγκη και έπρεπε άμεσα να επιστραφούν στον κάτοχό τους.

«Ήταν αμαρτία να μην επιστραφεί το πορτοφόλι»

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά όπου ο Γιώργος Σφακιανάκης βρισκόταν για τις ανάγκες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος της οποίας είναι αντιπρόεδρος ενώ είναι και πρόεδρος των λιμενικών ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο δύο Αφγανοί συγκέντρωσαν την προσοχή του. Όπως περιγράφει ο κ.Σφακιανάκης «δεν μιλούσαν καλά ελληνικά και τραβάγανε τις βαλίτσες τους. Μόλις είδα ότι τους έπεσε το πορτοφόλι , έτρεξα και το πήρα καθώς σκέφτηκα μην το αρπάξει κανείς γιατί είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε. Ήταν στα 20 μέτρα και έτσι τους φώναξα τους τα έδωσα. Ήταν αμαρτία να χάσουν τα παιδιά το πορτοφόλι…».

Ο 40χρονος λιμενικός πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από τη Γαρίπα, δεν σκέφτηκε ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο.  Ωστόσο μέσω των συνάδελφων που βρίσκονταν μαζί του, η πράξη του έγινε γνωστή, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερη κίνηση τις Άγιες ημέρες το Πάσχα.

Όπως σημείωσε ο κ.Σφακιανάκης «τα παιδιά χαμογέλασαν όταν τους έδωσα το πορτοφόλι. Δεν θεώρησα ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Ο καθένας να το κάνει “δικό του” , πόσο σοβαρό είναι να χάνεις το πορτοφόλι σου».

Ο λιμενικός δέχτηκε και τα εύσημα του λιμενάρχη Ηρακλείου. Και παρ’ότι οι Αφγανοί στους οποίους επεστράφη το πορτοφόλι δεν μιλούσαν ελληνικά, ένιωσαν απεριόριστη ευγνωμοσύνη γι’ αυτόν τον άγνωστο στους ίδιους άνδρα, που τους επέστρεψε το πορτοφόλι σκορπώντας ανακούφιση

Πηγή: limenikanea.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις