weather-icon °C AΘΗΝΑ

Κρήτη: Οι εξετάσεις σε 9χρονο παιδί άναψαν φωτιές και έφεραν πρόστιμο 600 ευρώ σε γυναίκα – Τι διαπίστωσαν οι γιατροί [pics]

Κρήτη: Οι εξετάσεις σε 9χρονο παιδί άναψαν φωτιές και έφεραν πρόστιμο 600 ευρώ σε γυναίκα – Τι διαπίστωσαν οι γιατροί [pics]

Ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό με τη μόλυνση ενός μικρού παιδιού στην Ιεράπετρα στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα, από γάτα, έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και τις αρχές της πόλης, έφερε ένα μεγάλο πρόστιμο σε ηλικιωμένη γυναίκα που ταϊζει αδέσποτα και πρόκειται να ερευνηθεί ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μαθητή δημοτικού 9 χρονών, ο οποίος όπως αποδείχθηκε μολύνθηκε με το βακτήριο Bartonella, το οποίο προερχόταν από την επαφή με γάτες. Νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο ΠΑΓΝΗ, και πλέον έχει πάρει εξιτήριο με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, αφού ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει εντελώς και έχει αποκτήσει αλλεργίες σχεδόν στα πάντα. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που οι γιατροί πρότειναν στην οικογένεια να μη στείλουν το παιδί για ακόμα ένα μήνα. μόλυνση

Το συγκεκριμένο βακτήριο δεν είναι κάτι καινούριο, συνήθως το κολλάνε οι γάτες από τους ψύλλους, ενώ προσβάλλει κυρίως αδύναμους οργανισμούς και μικρά παιδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις. Όμως σε κάποια περιστατικά υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές. Το θέμα όμως έχει λάβει πλέον και άλλες διαστάσεις αφού στη γειτονιά που μένει η οικογένεια, βρίσκεται μια ηλικιωμένη κυρία που για χρόνια ταΐζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής και διατηρεί οικόσιτα ζώα και η οποία μετά από καταγγελία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 6οο ευρώ. Η ίδια υποστηρίζει ότι τα ζώα της είναι ασφαλή και εμβολιασμένα.

μόλυνση μόλυνση

Η μητέρα του παιδιού

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε η μητέρα του παιδιού και όπως είπε ο γιός της ξαφνικά παρουσίασε κάποια εξογκώματα στο λαιμό και ελαφρύ πυρετό, και μετά από την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό της έγινε σύσταση να πάει άμεσα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου αφού υπήρχε η υποψία για λευχαιμία.

Τελικά μετά από πολλές εξετάσεις και ενώ είχε περάσει περίπου μια εβδομάδα, φάνηκε πως το παιδί έχει μολυνθεί με το μικρόβιο Bartonella το οποίο όπως εξήγησαν οι γιατροί οφείλεται σε επαφή με γάτες. Τα τελευταία αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έχουν γίνει αναμένονται τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και όπως είπαν οι γιατροί στη μητέρα, αν αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που να έχει επηρεάσει το παιδί, τότε το περιστατικό θα θεωρηθεί ιδιαίτερα ύποπτο αφού υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο μικρόβιο να είναι «ενισχυμένο» και πιο επικίνδυνο απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα γνωστό. Η μητέρα ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη για τις αδέσποτες γάτες τις γειτονιάς αλλά κυρίως για το ότι αυτές μπαίνουν στον προαύλιο χώρο των σχολείων και έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Πρόστιμο 600 ευρώ σε γυναίκα

Ο αρμόδιος για τα αδέσποτα στο Δήμο Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, ανέφερε πως μετά από καταγγελία που έγινε για τη συγκεκριμένη κυρία, και τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο σπίτι της οικόσιτα ζώα (κότες, πάπιες), μαζί με κάποιες γάτες οι οποίες δεν είχαν βιβλιάριο και σήμανση γιαυτό και μπήκε το πρόστιμο των 600 ευρώ. Πέρα απ’ αυτό τα οικόσιτα ζώα με την βοήθεια του δημοτικού κτηνιάτρου απομακρύνθηκαν από το χώρο, ενώ την Παρασκευή θα γίνει συνεδρίαση της επιτροπής αδέσποτων ζώων με σκοπό να παρθεί απόφαση να απομακρυνθούν όλες οι αδέσποτες γάτες από την περιοχή για να εξεταστούν για το συγκεκριμένο μικρόβιο και να θεραπευτούν αν χρειάζονται.

Η Υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας είναι επίσης ενήμερη για το θέμα και πρόκειται να ελέγξει απροειδοποίητα και από τη δική της πλευρά την συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: radiolasithi.gr

#TAGS MM