Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Οι μπαλωθιές έφεραν συλλήψεις για υπόθαλψη εγκληματία – Χαμός στην κούρα των προβάτων

Κρήτη: Οι μπαλωθιές έφεραν συλλήψεις για υπόθαλψη εγκληματία – Χαμός στην κούρα των προβάτων

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα (18-06-2021) σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, τέσσερα άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία. 

Η κουρά των προβάτων, σε υπαίθριο χώρο, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Κισσάμου, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, όταν “έπεσαν” μπαλωθιές. Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο χώρο της εκδήλωσης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15 φυσίγγια αλλά και κάλυκες.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες, ενώ αρνήθηκαν να κατονομάσουν τo δράστη της ρίψης των άσκοπων πυροβολισμών. Η κουρά των προβάτων είναι μια μεγάλη γιορτή άρρηκτα δεμένη με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής. Είναι, όπως λέγεται, η «γιορτή των προβάτων».

Είναι μια από τις εντυπωσιακές γιορτές που λαβαίνει χώρα κάθε χρόνο, τον Ιούνιο, στα πλαίσια της οποίας κάθε κτηνοτρόφος προσκαλεί φίλους και συγγενείς να τον βοηθήσουν στο δύσκολο αυτό έργο και μετά τους κερνά και ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι και φαγοπότι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις