Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Παντός καιρού για τους τουρίστες – Συνεχίζονται οι Φθινοπωρινές αφίξεις από κάθε γωνιά του κόσμου [pics]

Κρήτη: Παντός καιρού για τους τουρίστες – Συνεχίζονται οι Φθινοπωρινές αφίξεις από κάθε γωνιά του κόσμου [pics]

Προορισμός παντός καιρού και κάθε εποχής έχει γίνει η Κρήτη. Είτε είναι καλοκαίρι και έχουμε άπλετο ήλιο και θερμές ημέρες, είτε έχουμε φθινόπωρο, όπως τώρα καλή ώρα, με πιο μουντό σκηνικό, η μεγαλόνησος εξακολουθεί και γοητεύει – στην ίδια ένταση- τους τουρίστες…

Παρότι βρισκόμαστε στο κλείσιμο της θερινής τουριστικής περιόδου, όλες οι γωνιές της Κρήτης εξακολουθούν κι υποδέχονται επισκέπτες από το εξωτερικό! Στο Ηράκλειο, τις προηγούμενες ημέρες μπορούσε κανείς να συναντήσει τουρίστες ακόμα και μέσα στα στενά της πόλης -κι όχι μόνο στα πιο δημοφιλή σημεία!

Στον Άγιο Νικόλαο που βρέθηκε τις προάλλες στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων λόγω της Τριμερούς Συνόδου στην Ελούντα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δύσκολα αδειάζουν. Τα δρομολόγια – εξπρές θεωρούνται σχεδόν σίγουρα, από τη στιγμή που οι κρατήσεις στα τοπικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό για την εποχή επίπεδο.

Στο Ρέθυμνο από την άλλη, χθες Σάββατο κατέπλευσε ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Η πόλη, κυρίως η παλιά, γέμισε τουρίστες. Άλλοι προτίμησαν να απολαύσουν νόστιμες γεύσεις πλάι στη θάλασσα, παρόλο που ο καιρός δεν ήταν και τόσο καλός. Άλλοι περιπλανήθηκαν στα παραδοσιακά και καλοδιατηρημένα σοκάκια του Ρεθύμνου, αγοράζοντας αναμνηστικά δώρα από τα τουριστικά μαγαζιά.

Κι άλλοι έδειχναν ικανοποιημένοι και πλήρεις με μια απλή βόλτα κάτω από το κάστρο της Φορτέτζας, απολαμβάνοντας μια καταπληκτική θέα -όλη την πόλη και τις σκούρες φθινοπωρινές αποχρώσεις του ουρανού και της θάλασσας!

Και στα Χανιά όμως, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε απόβαση… εκατομμυρίων τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η κίνηση στο παλιό λιμάνι παραμένει αμείωτη, με τους αμαξάδες να εξακολουθούν να έχουν δουλειά!

Οι Φθινοπωρινοί επισκέπτες της Κρήτης

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις