Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Παραδόθηκε ο 44χρονος που παρέσυρε και σκότωσε λαχειοπώλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κρήτη λαχειοπώλης

Αφού παρήλθε το αυτόφωρο, ο 44χρονος που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς παρέσυρε και σκότωσε λαχειοπώλη, εμφανίστηκε και παραδόθηκε. Ο άτυχος λαχειοπώλης είχε βγει για να αγοράσει ένα ρόδι – γούρι ενόψει της νέας χρονιάς.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν αλλάξει ο χρόνος στην περιοχή της Παρηγοριάς στον Κλαδισό Χανίων. Ο άτυχος 66χρονος λαχειοπώλης έφευγε από μίνι μάρκετ όταν ένα ημιφορτηγάκι τον παρέσυρε και τον σκότωσε.

Το άψυχο σώμα του 66χρονου διαμελίστηκε από τη σύγκρουση με το αγροτικό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σημείο δεν μπορούσαν, αρχικά, να αναγνωρίσουν αν επρόκειτο για άνδρα ή για γυναίκα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα του. Ούτε για να καλέσει βοήθεια. Έφυγε από το σημείο, αλλά κάμερες ασφαλείας καταστημάτων είχαν καταγράψει τα πάντα.

Έτσι, η Τροχαία γνώριζε σε ποιον ανήκε το αυτοκίνητο. Και περίμενε να περάσει το αυτόφωρο για να παραδοθεί ο δράστης. Όπως κι έγινε.

Πήγε και παραδόθηκε

Αργά το βράδυ της Τρίτης (02.01.2018) ο 44χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων. Και ενημέρωσε ότι εκείνος ήταν ο άνδρας που οδηγούσε το αγροτικό που παρέσυρε και σκότωσε τον 66χρονο λαχειοπώλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα του δυστυχήματος, μέσα στο αυτοκίνητο ο 44χρονος είχε και το παιδί του. Φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί τρόμαξε γι’ αυτό κι έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος.

Στην υπόθεση υπάρχει και μια τραγική σύμπτωση: η μητέρα του 44χρονου είχε παρασυρθεί και σκοτωθεί από αυτοκίνητο πριν από χρόνια.

Πλημμελήματα

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης (02.11.2018) όταν ο 44χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό μέγαρο. Τον 44χρονο συνόδευε ο δικηγόρος του, πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αφού απολογήθηκε, παρέδωσε το δίπλωμα του και τον άφησαν να φύγει.

Μετά την εμφάνιση του 44χρονου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. Ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον λαχειοπώλη αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Κατηγορείται, συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη μετά από ατύχημα.

Με πληροφορίες από: parakritika.gr, cretapost.gr, cretalive.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις