Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Παραδόθηκε ο καλλιτέχνης που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα

Κρήτη: Παραδόθηκε ο καλλιτέχνης που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα

Ο καλλιτέχνης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπεξαίρεση από τραπεζικό υποκατάστημα. Ο ίδιος που αμφισβητεί το ποσό, παραδόθηκε σε αστυνομικούς στην Κρήτη

Στα χέρια των αστυνομικών στην Κρήτη, βρίσκεται από το πρωί ο γνωστός καλλιτέχνης του νησιού, που είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα. Φέρεται να πήρε τα χρήματα για να βοηθήσει στενό συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο καλλιτέχνης από την Κρήτη καλείται τώρα να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους, έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Παραδόθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης που είχε καταδικαστεί από το Εφετείο για υπόθεση υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο καλλιτέχνης πέρασε το κατώφλι αστυνομικού τμήματος του Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του.

Υπενθυμίζεται ότι στον άνδρα αποδίδεται ότι υπεξαίρεσε ποσό της τάξεως του 1 εκατομ. 600 χιλιάδων ευρώ, από Τράπεζα, το οποίο αμφισβητεί ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και εκτελεστή, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδίκημα είχε τελεστεί πριν από 12 χρόνια και οι λόγοι που οδήγησαν τον καλλιτέχνη στην υπεξαίρεση σχετίζονται με την αποκατάσταση της υγείας συγγενικού του προσώπου. Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας και του επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις