Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Παραμυθένιος και κατάλευκος ο Ομαλός! Εκπληκτικές εικόνες από drone στα 1.100 μέτρα [video]

Κρήτη: Παραμυθένιος και κατάλευκος ο Ομαλός! Εκπληκτικές εικόνες από drone στα 1.100 μέτρα [video]

Απόλυτα λευκό είναι το τοπίο στον Ομαλό στην Κρήτη, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες από drone, που τραβήχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο…

Απόλυτα λευκό είναι το τοπίο στον Ομαλό στην Κρήτη, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες από drone, που τραβήχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το χιονισμένο τοπίο μαγεύει τον επισκέπτη, το λευκό φτάνει ως την άκρη του ορίζοντα και καλύπτει κάθε σημείο, ενώ το μόνο συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η γαλήνη γι’ αυτό το μοναδικό θέαμα της φύσης.

Ο χιονισμένος Ομαλός είναι ο απόλυτος προορισμός των ημερών για τους εκδρομείς και οι εικόνες του λευκού «επισκέπτη» κάνουν για μια ακόμη φορά το γύρο της Κρήτης.

Το οροπέδιο του Ομαλού Χανίων βρίσκεται σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από τα Χανιά σε ύψος 1.100 μέτρων στα Λευκά Όρη. Εχει έκταση 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στους κατοίκους του Αν. Σελίνου.

Επί τουρκοκρατίας ήταν άντρο επαναστατών. Μόνο δυο φορές κατάφεραν οι Τούρκοι να φθάσουν ως εκεί και για λίγες μέρες, κατά την αποτυχούσα επανάσταση των ετών 1886 – 1888 (επανάσταση των χιλίων ημερών).

Από τον Ομαλό πηγάζει το γνωστό επαναστατικό άσμα: Πότε θα κάνει ξαστεριά πότε θα Φλεβαρίσει να πάρω το τουφέκι μου… να κατεβώ στον Ομαλό…

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις