Πέμπτη, 23 Μαΐ
26oC Αθήνα

Κρήτη: Πήραν τις πινακίδες και το δίπλωμα από βουλευτή που οδηγούσε επικίνδυνα στον ΒΟΑΚ

Κρήτη: Πήραν τις πινακίδες και το δίπλωμα από βουλευτή που οδηγούσε επικίνδυνα στον ΒΟΑΚ

Βουλευτής έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών στον ΒΟΑΚ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που του πήραν το δίπλωμα και αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου, έκανε διαδοχικές παράνομες προσπεράσεις στην εθνική οδό. Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν τον βουλευτή ότι τους απείλησε…

Βουλευτής έδωσε το κακό παράδειγμα στην Κρήτη, σε ένα δρόμο που κάθε χρόνο σημειώνονται δεκάδες τροχαία. Στον ΒΟΑΚ λοιπόν, ο βουλευτής φέρεται να οδηγούσε επικίνδυνα και να έκανε αντικανονικές προσπεράσεις. Περνούσε στο αντίθετο ρεύμα, όπως λένε οι αστυνομικοί, με τον κίνδυνο πρόκλησης ενός σοβαρού ατυχήματος να είναι αυξημένος. Αίσθηση πάντως προκαλούν και οι καταγγελίες των αστυνομικών για τις απειλές που ακολούθησαν. «Έπεσαν τηλέφωνα και απειληθήκαμε με μετάθεση» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.

Πιο αναλυτικά, αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της παράνομης οδηγικής συμπεριφοράς του, βρίσκεται ένας βουλευτής, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, επί της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Αυγούστου, να κάνει παράνομες και επικίνδυνες προσπεράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής κινούνταν στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου των Καλυβών, κάνοντας τέσσερις συνεχόμενες παράνομες προσπεράσεις, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν λίγα μέτρα μετά και του επέβαλαν το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και παράλληλα του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και διοικητής της Τροχαίας ΒΟΑΚ επιβεβαίωσε το συμβάν στο zarpanews.gr και δήλωσε ότι θα αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή (ο οποίος δεν είναι Χανιώτης) αρμοδίως. «Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για να βεβαιώσουν την παράβαση, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι. Εκείνος όμως άρχισε να τους απειλεί. Κι εμένα με απείλησαν με μετάθεση. Έπεσαν τηλέφωνα, απειλές και ειρωνεία. Τι σημαίνει πως είναι βουλευτής; Ούτε απειλούμαι, ούτε φοβούμαι. Εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Δε με νοιάζει ποιος κυβερνάει και ποιος όχι» είπε ο κ. Ξανθουδάκης.

Και συνέχισε: “Εάν είχαμε πόλεμο, σίγουρα θα είχαμε λιγότερα θύματα από ότι έχουμε σήμερα από τα τροχαία στον ΒΟΑΚ. Τα θανατηφόρα θέλω να μειώσω. Εγώ εξυπηρετώ το σωστό και το δίκαιο και θα φύγω από τον ΒΟΑΚ με το κεφάλι ψηλά. Αντί να επικροτεί τους αστυνομικούς που έκαναν το χρέος τους, μας απειλεί; Αίσχος και ντροπή. Το θέμα θα έχει εξελίξεις. Θα το φτάσω όπου μπορώ. Ας αποφασίσουν τι θέλουν. Θέλουν λιγότερα θύματα και αστυνόμευση στον ΒΟΑΚ ή θέλουν να παρανομούμε;”

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων κάλεσε τον βουλευτή να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων παίρνοντας θέση για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας.

Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση.

Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση. Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του. Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις