Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κρήτη: Ρεκόρ Γκίνες στην κάμερα – Έκαναν 58 δίδυμες κάμψεις στο λεπτό

Κρήτη: Ρεκόρ Γκίνες στην κάμερα – Έκαναν 58 δίδυμες κάμψεις στο λεπτό

Τα ονόματα τους μπήκαν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες και οι ίδιοι δείχνουν να το απολαμβάνουν. Η προσπάθειά τους, στην Κρήτη, καταγράφηκε σε βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο…

Τα ονόματά τους στο βιβλίο Γκίνες έγραψαν δύο αθλητές στο Ηράκλειο πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ για διαδοχικά tandem push-ups (δίδυμες κάμψεις). Δύο συναθλητές, συνάδελφοι και γονείς στην Κρήτη, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν κάτι μοναδικό.

Με μεθοδική δουλειά, αμέτρητες ώρες ομαδικής και ατομικής προπόνησης και απόλυτη προσήλωση στην τεχνική όπως και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το δίδυμο Κοτσιμπού – Δέρβα έβαλε ψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου 2022 οι δύο αθλητές του Iron Body, Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας κατάφεραν να κάνουν 58 διαδοχικές δίδυμες κάμψεις χωρίς διακοπή (most consecutive tandem push-ups) συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ Guinness που ήταν 39 επαναλήψεις κι ανήκε σε δύο αθλητές από τις ΗΠΑ!

Ο αθλητής Γιώργος Κοτσιμπός είναι ήδη κάτοχος ενός ρεκορ Γκίνες στα “Hand release pushups in one minute ” το Δεκέμβριο του 2020 μετά από τραυματισμό που είχε στο χέρι. Αμέσως μετά το ρεκόρ τραυματίστηκε στον ώμο και την μακρά κεφαλή του δικεφάλου με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρθροσκοπηκή επέμβαση και πολύμηνη αποκατάσταση.

Ο αθλητής, Γιώργος Κοτσιμπός όμως, γνωρίζοντας πώς να πετυχαίνει τους στόχους του, με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή του Iron Body, Κώστα Σταθόπουλου και το προπονητικό τιμ, κατάφερε και βγήκε νικητής πετυχαίνοντας και το δεύτερο ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με το cretapost.gr, η κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες έγινε στο Ηράκλειο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις