Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Στάθηκαν τυχεροί και έβγαλαν αυτό το τεράστιο ψάρι – Δείτε τις εικόνες που έγιναν θέμα συζήτησης

Κρήτη: Στάθηκαν τυχεροί και έβγαλαν αυτό το τεράστιο ψάρι – Δείτε τις εικόνες που έγιναν θέμα συζήτησης

Το ψάρι κατέληξε σε ιχθυοπωλείο στα Χανιά και έγινε πολύ γρήγορα θέμα συζήτησης. Πανευτυχείς οι τυχεροί ψαράδες που επέστρεψαν με το… τρόπαιο της ημέρας…

Ψάρεψαν ένα ψάρι – γίγας που κατέληξε σε ιχθυοπωλείο στην Κίσαμο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περαστικών και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα ψάρι με την ονομασία “βλάχος” που βλέποντας το κανείς προκαλεί αίσθηση, λόγω του μεγέθους αλλά και των χαρακτηριστικών του!

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το ψάρι που αλιεύτηκε ανοιχτά της Παλαιόχωρας (μεταξύ Παλαιόχωρας και Γαύδου), είναι μεγάλος σε μήκος και έχει βάρος 45 κιλά. Οι βλάχοι συχνάζουν σε βαθιά νερά δίπλα σε σηκώματα του βυθού ή σε ναυάγια όπου κάνουν το θαλάμι τους και από εκεί μπορούν να κυνηγήσουν μπαλάδες και άλλα μικρόψαρα.

Η δυσκολία του βλάχου είναι μέχρι να ανέβει λίγα μέτρα από το βυθό αφού συνήθως με τη τεράστια δύναμή του παίρνει το αγκίστρι και χώνεται στο θαλάμι του όπου και κόβεται η πετονιά. Αν ο ψαράς καταφέρει και τραβήξει στην αρχή λίγα μέτρα πριν βραχώσει, θα καταφέρει να το «σκάσει», ή αλλιώς όπως λέγεται να βγάλει φούσκα και έτσι να ανέβει ευκολότερα στην επιφάνεια.

O γιγάντιος βλάχος κατέληξε στο ιχθυοπωλείο του Βαγγέλη Πατεράκη στην Κίσαμο που, αφού απαθανατίστηκε φωτογραφικά θα καταλήξει άμεσα (αν δεν έχει καταλήξει ήδη) στα πιάτα των τυχερών που θα το απολαύσουν με διάφορους τρόπους. Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Παπαδάκη (sadentrepesai)

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις