Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Στη φυλακή οι διακινητές μεταναστών από την Ουκρανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τρεις Ουκρανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 24 Απριλίου σε ιστιοφόρο, ανοιχτά του λιμανιού του Ηρακλείου. Το σκάφος τους παρουσίασε βλάβη, ωστόσο ο κυβερνήτης δεν ζήτησε βοήθεια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αλλά από ιδιώτη, καθώς όπως προέκυψε αμέσως μετά τη ρυμούλκηση του, ο ένας εκ των τριών ανδρών, είχε στην κατοχή του δίπλωμα χειριστή ιστιοφόρου το οποίο όμως παρουσίαζε σοβαρές ενδείξεις ότι ήταν πλαστό.

Επίσης, στην κατοχή του 2ου βρέθηκε ένα USB με φωτογραφίες οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επόμενα πλαστά έγγραφα. Οι ελληνικές λιμενικές Αρχές επικοινώνησαν με τις ιταλικές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι το ιστιοφόρο αυτό σημαίας ΗΠΑ είχε συμμετάσχει σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών στις ακτές της Σικελίας οι οποίοι, αναγνώρισαν τους τρεις Ουκρανούς ως τους διακινητές τους.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για πλαστογραφία αλλά και για διακίνηση μεταναστών και χθες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πηγή: ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε