Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Στην εντατική από το τσίμπημα μπάμπουρα – Βρέθηκε να χαροπαλεύει από αλλεργικό σοκ

Μάχη για τη ζωή της, βρέθηκε να δίνει μια γυναίκα στην Κρήτη. Το τσίμπημα του εντόμου της προκάλεσε αλλεργικό σοκ και οι γιατροί την έβαλαν στην εντατική…

Στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται διασωληνωμένη γυναίκα που έπαθε αλλεγικό σοκ μετά το τσίμπημα ενός μπάμπουρα.

Όπως είπε στην εφημερίδα Ανατολή ο εφημερεύων γιατρός κ. Νίκος Μουδατσάκης η γυναίκα δεν διατρέχει κίνδυνο ωστόσο θα παραμείνει προληπτικά στην εντατική για δύο ημέρες οπότε και αναμένεται εκτός απροόπτου να πάρει εξιτήριο.

Οι μπάμπουρες είναι έντομα και κατατάσσονται στις αγριομέλισσες. Οι βομβίνοι όπως λέγονται οφείλουν την ονομασία του στην ελληνική λέξη βόμβος (θόρυβος), δηλαδή το χαρακτηριστικό “βόμβο” που παράγεται κατά την πτήση τους. Είναι οι φυσικοί επικονιαστές για πολλά φυτά και ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων εντόμων.

Ως έντομα, έχουν προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων για τη μελέτη της βιολογίας τους, της κοινωνικής τους συμπεριφοράς και δομής, της οικολογίας τους, της συστηματικής τους κατάταξη και άλλα. Παγκοσμίως είναι γνωστά περίπου 250 είδη βομβίνων. Στην Ευρώπη έχουν αναγνωριστεί περίπου 70 είδη, από τα οποία στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί έως τώρα 34 είδη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις