Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Στο εδώλιο για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη – Έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι!

Κρήτη: Στο εδώλιο για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη – Έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι!

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει ο 58χρονος κτηνοτρόφος, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών…

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε πέσει νεκρός από το όπλο ενός 58χρονου – σήμερα – Κρητικού, σε περιοχή έξω από το Μπιτζαριανό, κοντά στο Καστέλι Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει ο 58χρονος κτηνοτρόφος, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών.

Η δολοφονία που συντάραξε την Κρήτη

Το φονικό είχε λάβει χώρα το απόγευμα της 22ας Μαρτίου του 2016 κοντά στο χωριό Μπιτζαριανό, στο Καστέλι Πεδιάδος. Εκείνη την ημέρα, ο 58χρονος Ανδρέας Κανάκης έπεφτε νεκρός, δεχόμενος μια σφαίρα στο κεφάλι από τον 58χρονο – σήμερα – κτηνοτρόφο. Όπως έγινε γνωστό, θύτης και θύμα φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στο σημείο του αιματηρού περιστατικού – παρουσία δύο ακόμη ατόμων – με αντικείμενο συζήτησης τις κτηματικές διαφορές που τους χώριζαν.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, στην περιοχή είχε μεταβεί μαζί με το θύμα ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος, ωστόσο, είχε παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο είχε φτάσει στο σημείο, την ώρα που ο κατηγορούμενος, το θύμα και τα άλλα δύο άτομα συνομιλούσαν.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο, με τον 58χρονο κατηγορούμενο να πυροβολεί – σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου – στο κεφάλι τον Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις