Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Στο βιβλίο Guinness κακαβιά από τη Σητεία – Κατέρριψαν το ρεκόρ της Ισπανίας

Κρήτη: Στο βιβλίο Guinness κακαβιά από τη Σητεία – Κατέρριψαν το ρεκόρ της Ισπανίας

Στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κατάφερε και μπήκε η Σητεία, καθώς έφτιαξαν τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου με επιμέλεια της σεφ Ντίνας Νικολάου.

Πρόκειται για κακαβιά (είδος ψαρόσουπας) που παρασκευάστηκε στη Σητεία της Κρήτης και ζύγισε περίπου 650 κιλά, δικαιωματικά μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guiness. Σύμφωνα με το cretalive, μοιράστηκαν πάνω από 1.500 μερίδες. 

Έτσι πλέον η Σητεία κατέρριψε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου που μέχρι τώρα κρατούσε η Ισπανία με 300 κιλά ψαρόσουπα.

Η δοκιμασία και μαζί και η πανηγυρική εκδήλωση που είχε διοργανωθεί ξεκίνησε στις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Σητείας, όπου από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

 

Ο αξιολογητής των GUINNESS WORLD RECORDS πιστοποίησε την επίτευξη του στόχου και απένειμε το τιμητικό δίπλωμα στον δήμαρχο.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι και σερβίρισμα της μεγαλύτερης κακαβιάς.

Η διαδικασία του μαγειρέματος ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, με τους παρασκευαστές να τηρούν όλους τους απαραίτητους κανόνες, συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με πληροφορίες από cretapost.gr, radiolasithi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις