Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρήτη: Συγκίνηση στην κηδεία του Γουόλτερ Λάσαλι – Για πάντα στην αγκαλιά της γης που αγάπησε [vid]

Κρήτη: Συγκίνηση στην κηδεία του Γουόλτερ Λάσαλι – Για πάντα στην αγκαλιά της γης που αγάπησε [vid]

Φίλοι και γνωστοί με δάκρυα στα μάτια, στην κηδεία του Γουόλτερ Λάσαλι στην Κρήτη. Δίπλα στη σύζυγο του σε κλίμα συγκίνησης…

ετάφη ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, βραβευμένος με Νόμπελ Φωτογραφίας Γουόλτερ Λάσαλι. Φίλοι και γνωστοί είπαν χθες το μεσημέρι στο Καθολικό Νεκροταφείο Χανίων το τελευταίο αντίο στον ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία καλλιτέχνη που εδώ και τρεις δεκαετίες είχε επιλέξει τον Σταυρό Ακρωτηρίου ως μόνιμο τόπο διαμονής του. Εκεί όπου είχε γυριστεί ο Ζορμπάς, η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη για την οποία του απονεμήθηκε το Όσκαρ Φωτογραφίας.

Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του

Ο Λάσαλι νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς έπασχε και από λευχαιμία. Χαμογελαστός και ευγενής όπως ήταν πάντα, ο Λάσαλι υποδέχτηκε πριν από δύο εβδομάδες τον πρώην Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα (1996-1999) Michael Llewellyn-Smith, ο οποίος είχε πει για εκείνον: «Για μένα είναι μεγάλος δημιουργός του σινεμά και ο Ζορμπάς είναι μια καταπληκτική ταινία που αποδεικνύει το πόσο μεγάλος «άνθρωπος» είναι ο Λάσαλι».

Δυστυχώς ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής έχασε νωρίς το πρωί τη μάχη που έδινε για τη ζωή του. Ο Λάσαλι, γεννήθηκε το 1926.

Η κηδεία του Γουόλτερ Λάσαλι

Πηγή: neatv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις