Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Συγκλονιστική περιγραφή για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο – “Χάθηκε μπροστά στα μάτια μου” – video

Κρήτη: Συγκλονιστική περιγραφή για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο – “Χάθηκε μπροστά στα μάτια μου” – video

“Του φώναζα να πηδήξει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε” λέει αυτόπτης μάρτυρας των δραματικών γεγονότων.
Συγκλονίζει η σύζυγος του πολύτεκνου κτηνοτρόφου. Λιώνουν από αγωνία τα πέντε παιδιά τους.
Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής.
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στα Χανιά έως το απόγευμα της Δευτέρας. Η εντολή Τσίπρα.

Σε εξέλιξη στην περιοχή του ποταμού Βατουδιάρη στον Αποκόρωνα στα Χανιά, είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου που παρασύρθηκε χθές το πρωί από χείμαρρο.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 3ης ΕΜΑΚ και εθελοντών ομάδα βατραχανθρώπων, αλλά και ειδικό πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η επιχείρηση αναζήτησης είναι καλύτερες, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει πέσει ενώ έχουν κοπάσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μαρτυρία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον άτυχο κτηνοτρόφο λύνει τη σιωπή του στο newsit.gr. Περιγράφει τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά του και εύχεται να ακούσει σύντομα μια ευχάριστη είδηση.

Όπως μας λέει, όταν ο 61χρονος έδινε μάχη για τη ζωή του, ο ίδιος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, μαζί με τη γυναίκα του κτηνοτρόφου. Δυστυχώς ήταν αδύνατον να βοηθήσουν.

Όπως είπε στο newsit.gr, ο δήμαρχος Αποκωρόνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, του ποταμού Βατουδιάρη στα Χανιά, πολύ κοντά στη γυναίκα του. «Ο 61χρονος ανέβηκε στην καρότσα φορτηγού και κρατούσε την ομπρέλα του. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε και χάθηκε από το οπτικό πεδίο του συγχωριανού του» λέει ο κύριος Κουκιανάκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ από την Αθήνα έφθασαν χθες εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αγωνιώδη αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται η πτήση drones που είχαν αξιοποιηθεί και στην πρόσφατη επιχείρηση στον Γεροπόταμο στη Μεσσαρά.

Η Κρήτη μετράει τις πληγές της

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η κλειστή ευρεία σύσκεψη του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου στα Χανιά για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε στη Δυτική Κρήτη η καταστρεπτική κακοκαιρία.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά, προερχόμενος από το Ηράκλειο όπου προσγειώθηκε το super puma που τον μετέφερε.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγκατασταθούν εντός της ημέρας δύο επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η Κρήτη και οι κάτοικοί της παρακολουθούν συγκλονισμένοι την κακοκαιρία «Ωκεανίς» να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγες ώρες αφού κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, στα Χανιά, ακολούθησε η γέφυρα στις Βουκολιές που επίσης κατέρρευσε από την κακοκαιρία, αλλά και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλιά Εθνική Οδό στο «Πορτοκάλι»!

Σοκ κατέρευσε η γεφυρα του Κέριτη

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

Gepostet von Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr am Montag, 25. Februar 2019

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το flashnews.gr ο νομός Χανίων έχει κοπεί στα δύο με τον Πλατανιά, την Κίσσσαμο και το Σέλινο να έχουν σχεδόν αποκλειστεί. Πέντε γέφυρες έχουν καταρρεύσει στο δήμο Πλατανιά!

Κατάρρευση γέφυρας και εκκενώσεις σπιτιών στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν η κακοκαιρία κινήθηκε ανατολικά, κατέρρευσε γέφυρα έξω από σχολείο, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στην περιοχή και 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα αλλού!

Στο Ρέθυμνο, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι κατέρρευσε μερικώς η γέφυρα του Σταυρωμένου, που συνδέει την παλιά με τη νέα εθνική οδό. Η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται έξω από γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής και καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες μαθητές.

Στον δήμο Ρεθύμνου έγιναν οι προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και υπήρξαν φόβοι πως αν υπερχείλιζε θα έμπαινε στα σπίτια.

Η εκκένωση έγινε με εντολή της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου. Συνολικά 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Με πληροφορίες από flashnews.gr, zarpanews.gr, cretapost.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις