Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Πολύωρη μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης καθώς πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει έθεσαν σε κινητοποίηση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, με τους πυροσβέστες να δίνουν πολύωρη μάχη με τις φλόγες μέχρι αργά τη νύχτα, για να θέσουν υπό έλεγχο τα τρία ενεργά μέτωπα που εξακολουθούσαν να μαίνονται.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μουστάκο στο δήμο Καντάνου στα Χανιά, όπου επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με 7 πυροσβέστες. Η φωτιά ξέσπασε στη συγκεκριμένη περιοχή λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι. Εξάλλου, στις 4:00 το απόγευμα, φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στα Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, όπου στη μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί 4 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα. Αντίστοιχη δύναμη επιχειρούσε και στις Μάλες τις Ιεράπετρας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 6:00 το απόγευμα.

Φωτιά και στο Λαράνι

Εν τω μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε μία τέταρτη φωτιά που ξέσπασε στο Λαράνι στο νομό Ηρακλείου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5:00 το απόγευμα και στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι λίγο αργότερα κατόρθωσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Πηγή:CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε