Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Την ενοχή 8 συγγενών πρότεινε η εισαγγελέας σε δίκη για διακίνηση ναρκωτικών

Κρήτη: Την ενοχή 8 συγγενών πρότεινε η εισαγγελέας σε δίκη για διακίνηση ναρκωτικών

Να κηρυχθούν ένοχοι οι οχτώ κατηγορούμενοι, με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η δίκη για τα μέλη οικογένειας χωριού του Ηρακλείου, τα οποία κάθονται στο εδώλιο, διακόπηκε.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης πρότεινε την ενοχή του 52χρονου πατέρα, του 27χρονου γιου και ενός 27χρονου εξαδέλφου του για διακίνηση κοκαΐνης. Ζήτησε ακόμα την ενοχή άλλων δύο νεαρών συγγενών των δύο πρώτων, για διακίνηση χασίς.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Cretalive.gr, πρότεινε να απορριφθεί το ελαφρυντικό της τοξικομανίας για πατέρα και γιο, ενώ σε ό,τι αφορά στον 52χρονο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος με την επιβαρυντική περίσταση, καθώς η εισαγγελέας θεωρεί ότι χρησιμοποίησε τον 13χρονο γιο του (!), ως «βαποράκι για παράδοση ποσότητας περίπου 10 γραμμαρίων κόκας σε αλλοδαπό συγκατηγορούμενο στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στους τρεις αλλοδαπούς, που κάθονται, επίσης, στο εδώλιο, για τους δύο πρότεινε ενοχή για την κατηγορία της απόπειρας αγοράς ναρκωτικών και για τον τρίτο ενοχή για αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την κοκαΐνη έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο 27χρονος γιος, ο οποίος δηλώνει εξαρτημένος, ενώ την ευθύνη για τα πέντε κιλά χασίς νεαρός συγγενής του, ο οποίος, επίσης, προβάλλει τον ισχυρισμό της προσωπικής χρήσης.

Ιδιαίτερα για τον πρώτο, οι συνήγοροί του τόνισαν ότι αν και δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του στη δικογραφία, παρά μόνο σε επίπεδο πληροφοριακό, είχε το θάρρος να ομολογήσει προκειμένου να μην μπλέξουν άδικα άλλοι.

«Άλλοι θα κρύβονταν πίσω από αυτό το κενό. Θα προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν… είναι παραβατικός, έχει ψυχιατρικά θέματα, αλλά δεν είναι σάπιος ηθικά…» υποστήριξαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις