Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Το “έπαιζαν” πωλητές μηχανημάτων – Εξαπατούσαν μέσω Ίντερνετ

Κρήτη: Το “έπαιζαν” πωλητές μηχανημάτων – Εξαπατούσαν μέσω Ίντερνετ
Intime Αρχείο

Νέα υπόθεση απάτης αποκαλύφθηκε στην Κρήτη με τους δράστες να παριστάνουν πωλητές μηχανημάτων. Οι τρεις απατεώνες εξαπατούσαν τα θύματά τους με αγγελίες που αναρτούσαν στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, έναν 44χρονο και μία 54χρονη – όλοι τους στην Κρήτη – οι οποίοι εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Εκμεταλλευόμενοι το “θολό” τοπίο των social media κατάφεραν κι εξαπάτησαν 11 πολίτες με το πρόσχημα ότι θα τους πωλούσαν κάποια χωματοθυργικά μηχανήματα.

Κρήτη: Πώς είχαν στήσει την… απάτη

Τα τρία άτομα έβαζαν συχνά αγγελίες στα social media λέγοντας πως πωλούσαν χωματουργικά μηχανήματα.

Όσοι ενδιαφερόντουσαν να αποκτήσουν αυτά τα μηχανήματα έρχονταν σε επαφή με τους τρεις που τους έλεγαν ότι πρέπει να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ένα ποσό ως προκαταβολή και θα τους στείλουν στον χώρο τους την παραγγελία.

Η δράση της σπείρας απατεώνων ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 και είχε διάρκεια έως τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτό το διάστημα έπεσαν στα “δίχτυα” τους 11 ανυποψίαστοι άνθρωποι, από τους οποίους οι δράστες συγκέντρωσαν συνολικά 10.000 ευρώ.

Όλα τα θύματα είχαν στείλει προκαταβολές στους απατεώνες και περίμεναν να φτάσουν στην πόρτα τους τα χωματουργικά μηχανήματα που νόμιζαν ότι είχαν αγοράσει…

πηγή: cretapost.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις