Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κρήτη: Το ημερολόγιο της φρίκης – Στη φυλακή ο θείος για τον βιασμό του 9χρονου ανιψιού του – video

Κρήτη: Το ημερολόγιο της φρίκης – Στη φυλακή ο θείος για τον βιασμό του 9χρονου ανιψιού του – video

Ο ανιψιός έγραφε σε ημερολόγιο καθημερινά. Κατέρρευσε στα δικαστήρια η σύζυγος του κατηγορουμένου που προφυλακίστηκε…

Εν μέσω εντάσεων πήρε χθες τον δρόμο για τη φυλακή ο 59χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε τον ανήλικο ανιψιό του, ηλικίας μόλις 9 ετών! Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες σιδηροδέσμιος – και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο – στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου απολογήθηκε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Ο 59χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, ωστόσο τα λεγόμενά του δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από δικαστήριο.

Στα Δικαστήρια έδωσαν χθες το “παρών” μέλη της οικογένειας του 59χρονου, τα οποία στηρίζουν ολόψυχα τον άνθρωπό τους, ισχυριζόμενοι ότι είναι αθώος. Στο άκουσμα, μάλιστα, της απόφασης περί προφυλάκισής του η σύζυγος του 59χρονου έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε, πριν παραληφθεί τελικά από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέβη εσπευσμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Ο 59χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου, αρνούμενος τα όσα του αποδίδονται. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο έγινε η καταγγελία σε βάρος του. Τελικά, αποφασίστηκε η προφυλάκιση του 59χρονου με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους συγγενείς του κατηγορουμένου, οι οποίοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον άνθρωπό τους. Υπενθυμίζεται σ’ αυτό το σημείο ότι ο 59χρονος άνδρας κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση. Ο 59χρονος κατηγορείται, ακόμη, για παράνομη οπλοκατοχή, πράξη η οποία αποτελεί πλημμέλημα.

Το ημερολόγιο του 9χρονου παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  “Νέα Κρήτη”, επιβαρυντικά για τον 59χρονο άνδρα ήταν τα όσα έγραφε γι’ αυτόν στο ημερολόγιό του ο 9χρονος ανιψιός του.

Ο ανήλικος φέρεται να είχε γράψει για τα όσα βίωνε στα χέρια του κατηγορουμένου με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 59χρονος φέρεται να βρισκόταν υπό παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις διωκτικές Αρχές. Προ ημερών, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Την περασμένη Παρασκευή, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν έφοδο στην οικία του 59χρονου, εντόπισαν ένα όπλο, με αποτέλεσμα να του περάσουν χειροπέδες.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί χθες, όπως κι έγινε. Όπως έγινε, πάντως, γνωστό, ο 59χρονος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον 9χρονο ανιψιό του τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις