Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Τον έπνιξε πάνω στον καβγά – Μετανιωμένος ο πατροκτόνος – Το «σκοτεινό» οικογενειακό μυστικό

Κρήτη: Τον έπνιξε πάνω στον καβγά – Μετανιωμένος ο πατροκτόνος – Το «σκοτεινό» οικογενειακό μυστικό
Πατέρας και γιος σε παλαιότερη κοινωνική εκδήλωση - Φωτό από cretapost

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Κρήτης από την πατροκτονία που σημειώθηκε τη νύχτα των Χριστουγέννων με θύμα τον 61χρονο Νίκο Σαλιάρη και δράστη τον 34χρονο γιο του, μετά από άγριο καβγά.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί στις 11 αύριο το πρωί από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν το 61 ετών θύμα.

Αύριο επίσης, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του ο 34χρονος γιος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Προθεσμία πήρε ο γιος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ο 34χρονος πατροκτόνος που σήμερα τα ξημερώματα σκότωσε τον πατέρα του μετά από καυγά.

Ο 34χρονος άνδρας, εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετανιωμένος με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινικές διώξεις – σε βαθμό κακουργήματος – για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στη συνέχεια ο πατροκτόνος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Ο δράστης έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς που τον βρήκαν μέσα στο υπνοδωμάτιο, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του πατέρα του. Ο πατροκτόνος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει κενά μνήμης και πως, όταν πίνει, “μεταμορφώνεται”, βγάζοντας βίαιη συμπεριφορά.

Ο δράστης κατά τη μεταφορά του στον Εισαγγελέα:

Ήταν αγαπητός στην περιοχή

Κανείς από τους φίλους και τα άτομα του περιβάλλοντος του άτυχου 61χρονου δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αγαπητός στη γειτονιά του, πρώην μηχανολόγος – μηχανικός που είχε πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Πατέρας και γιος δεν ζούσαν στο ίδιο σπίτι, χθες το βράδυ ωστόσο ο 34χρονος κατ’ ομολογίαν δράστης πήγε στο σπίτι του πατέρα του για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Με το πέρασμα της ώρας και ενώ οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, με αποτέλεσμα ο φερόμενος ως δράστης να πνίξει με τα χέρια του τον πατέρα του.

Η παιδική κακοποίηση και τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr ο πατροκτόνος είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς το θύμα είχε πολύ βίαιο χαρακτήρα.

Ο 61χρονος όπως αναφέρουν πηγές χτυπούσε και τον γιο αλλά και την κόρη του.

Τα βίαια παιδικά χρόνια όπως λένε οι ίδιες πηγές ήταν ένας από τους λόγους που ο γιος είχε οδηγηθεί στο περιθώριο και είχε πέσει στα ναρκωτικά. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ήταν καθαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πατέρας και γιος έμεναν σε διαφορετικά σπίτι και συναντήθηκαν χθες για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Η μητέρα και η κόρη της οικογενείας ζούνε τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 34χρονος είναι τα τελευταία χρόνια άνεργος ενώ ο 61χρονος πατέρας ήταν συνταξιούχος.

 

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη 1 τα νύχτα όταν ένας 34χρονος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του 61χρονου πατέρα του στην Φορτέτζα Ηρακλείου για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.

Και οι δύο φαίνεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στους δύο άντρες.

Ο καβγάς πήρε τραγικές διαστάσεις όταν ο γιος έπιασε τον πατέρα του, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έκλεισε το στόμα με το χέρι του με αποτέλεσμα να τον πνίξει.

Το άψυχο σώμα του 61χρονου βρήκε στις 3 τα ξημερώματα η αδερφή του η οποία μένει στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές.

Ιατροδικαστής αλλά και άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τον 34χρονο να στέκεται όρθιος, δίπλα από το κρεβάτι. Ήταν σε κατάσταση μέθης και γυμνός από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατροκτόνος φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής προχώρησε στην αυτοψία του πτώματος του 61χρονου όπου και διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.

Το σπίτι στη Φορτέτζα που έγινε το έγκλημα:

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου – Με πληροφορίες από ekriti, cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις