Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Τον τσίμπησε μέλισσα και έζησε για ένα λεπτό – “Μας ζήτησε βοήθεια και κατέρρευσε”!

Κρήτη: Τον τσίμπησε μέλισσα και έζησε για ένα λεπτό – “Μας ζήτησε βοήθεια και κατέρρευσε”!

Το τσίμπημα της μέλισσας λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Μάχη με το χρόνο έδωσαν οι γιατροί…

Αντιμέτωπος με έναν απρόσμενο εφιάλτη ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής (23-02-2018), ένας κάτοικος της Μεσαράς στην Κρήτη, έπειτα από τσίμπημα μέλισσας.

Ο ίδιος μόλις ένιωσε το τσίμπημα μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ζητώντας άμεση βοήθεια ενώ μόλις έφθασε εκεί κατέρρευσε. Οι γιατροί έπεσαν αμέσως από πάνω του χορηγώντας του την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μετά από 5 ώρες αγωνιώδους προσπάθειας, τα χειρότερα πέρασαν και ο 64χρονος ξέφυγε από τον κίνδυνο.

«Ήρθε μόνος του σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Είχε ζαλάδες και είχε αρχίσει να χάνει το χρώμα του. Μας ζήτησε βοήθεια και κατέρρευσε», αναφέρει ο κ. Μανόλης Καλογριδάκης, επιμελητής του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

«Ήταν πραγματικά τυχερός, ένα λεπτό να καθυστερούσε θα τον είχαμε χάσει. Είχε μελανιάσει και είχε έντονη ερυθρότητά. Του παρείχαμε άμεσα την κατάλληλα φαρμακευτική αγωγή και συνήλθε» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καλογριδάκης ΄

Να σημειωθεί ότι ο 64χρονος είναι αλλεργικός και έχει ξαναπεράσει στο παρελθόν ανάλογη περιπέτεια αλλά χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του απλά χρειάστηκε νοσηλεία.

Σίγουρα θα κάνει καιρό να ξεπεράσει το σοκ και κάνει το σταυρό του που όλα πήγαν καλά. Πάντως να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξαν περιστατικά τσιμπήματος μέλισσας αρκεί να θυμηθούμε το δυσάρεστο περιστατικό με τον θάνατο της 70χρονης στις Καμάρες ενώ όπως προσθέτει και ο επιμελητής του Κέντρου Υγείας, πρόσφατα επισκέφθηκαν το Κέντρο δύο ακόμη άτομα που τσιμπήθηκαν από το συγκεκριμένο έντομο.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις