Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: “Τους βασιλικούς τους έχουμε για πότισμα” – Έτσι περιμένουν στις Αρχάνες τον Κάρολο και την Καμίλα [vid]

Κρήτη: “Τους βασιλικούς τους έχουμε για πότισμα” – Έτσι περιμένουν στις Αρχάνες τον Κάρολο και την Καμίλα [vid]

Ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγο του Καμίλα, θα επισκεφθούν και την Κρήτη στην Ελλάδα. Θα πάνε και στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, όπου ο κόσμος τους περιμένει…

Στην Ελλάδα φθάνει αύριο ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγο του Καμίλα, οι οποίοι θα επισκεφθούν και την Κρήτη. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου υποστηρίζει ότι με την επίσκεψή του, «θέλει να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών και να υποδηλώσει την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού».

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους αρχίζει με κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, αύριο το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο. Κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος ο Κάρολος θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Κρήτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα βρίσκονται την Παρασκευή. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις αρχαιότητες της Κνωσού και τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Περί τις 14.30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου» που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Στη συνέχεια, μαζί με την Καμίλα θα έχει στον χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση 6 διαφορετικών ομάδων προσφύγων, 6 ατόμων η καθεμία που θα τους δει για περίπου 6- 7 λεπτά την καθεμία. Τέλος, πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνοδεύεται από 4 βρετανικά τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά, ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

“Τους βασιλικούς τους έχουμε για πότισμα”

Στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου πάντως οι κάτοικοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για την επίσκεψη. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση που θα δείτε στο επόμενο βίντεο. Μια μαντινάδα και αμέσως μετά το σχόλιο για την επίσκεψη…

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΙ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις