Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Βίντεο από επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου – Τον βρήκαν δίπλα στη σόμπα με ρακή

Κρήτη: Βίντεο από επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου – Τον βρήκαν δίπλα στη σόμπα με ρακή

Προστατευμένος, ζεστός και καλά εφοδιασμένος (!) βρέθηκε στην Κρήτη ένας 72χρονος κτηνοτρόφος. Ο ηλικιωμένος άνδρας αποκλείστηκε από την κακοκαιρία Ελπίδα και στήθηκε από την ΕΜΑΚ μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής του.

Πέντε άνδρες της 3ης EMAK Κρήτης και ο διοικητής της Μονάδας, Σταύρος Καλογιαννάκης, κατάφεραν, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα της επιχείρησης, καθώς το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο, να εντοπίσουν τον 72χρονο στο μιτάτο του καλά προετοιμασμένο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το Creta24, σόμπα, αρκετά καυσόξυλα και φαγητό στο τραπέζι και ένα ζεστό πάπλωμα στο κρεβάτι ήταν ότι είχε ο κτηνοτρόφος στο «καταφύγιό» του, όπου περίμενε να κοπάσει η κακοκαιρία Ελπίδα για να μπορέσει να φύγει. Μάλιστα, όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στον χώρο, ο 72χρονος τούς είπε πως είχε και «αρκετή ρακή»!

Ο κτηνοτρόφος είχε πάει στο ποιμνιοστάσιό του στη θέση Κατωφύγι στα όρια των δήμων Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου τη Δευτέρα (24.01.2022). Από εκείνη την ώρα οι δικοί του ανησυχούσαν αφού δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τελικά, μέσα σε χιονοκαταιγίδα οι διασώστες της ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο όχημα μετέφεραν τον 72χρονο σε ασφαλές σημείο από όπου τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειάς του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις