Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. από την επίθεση των επτά νταήδων σε μετανάστες

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. από την επίθεση των επτά νταήδων σε μετανάστες

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που καταγράφει τις στιγμές πριν από την άγρια επίθεση επτά νεαρών (και μεθυσμένων) Κρητικών σε μετανάστες στον Άγιο Γεώργιο στο Λασίθι, έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου. Είχαν πιει έξι μπουκάλια ουίσκι οι νταήδες Κρητικοί πριν από την επίθεση!

Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, δείχνει τους επτά νεαρούς Κρητικούς, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, να πίνουν, να ακούν κρητική μουσική, να χτυπούν τα χέρια τους και να πυροβολούν έξω από μαγαζί του χωριού Άγιος Γεώργιος Λασιθίου. Όλα αυτά λίγο πριν από την επίθεση στους Πακιστανούς μετανάστες.

Οι νεαροί είχαν πιει σύμφωνα με πληροφορίες έξι (!) μπουκάλια ουίσκι. Στο βίντεο, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, έχουν καταγραφεί να σηκώνονται όλοι μαζί, να φεύγουν και να λείπουν για περίπου 20 λεπτά, πριν τελικά επιστρέψουν στο μαγαζί.

Πίστευαν ότι δεν θα έβγαιναν ζωντανοί

Αφού βρέθηκαν μάρτυρες να καταθέσουν, έστω και ανώνυμα, για την άγρια επίθεση, βρέθηκε το οπτικό υλικό, συλλέχθηκαν οι κάλυκες και πείστηκαν τα θύματα να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Οι καταθέσεις των θυμάτων προκαλούν τρόμο. Όπως ανέφεραν οι Πακιστανοί εργάτες, πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια των μεθυσμένων νταήδων Κρητικών. Τους εκλιπαρούσαν να τους λυπηθούν, όμως εκείνοι συνέχιζαν να τους χτυπούν ακόμα περισσότερο στο πρόσωπο και στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένοι στο πάτωμα. Καταθέτουν ακόμα ότι έπεσαν πυροβολισμοί, τουλάχιστον πέντε.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου την Κυριακή (15.08.2021) και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με το cretalive.gr εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις και έκδοση ενταλμάτων.

Δύο-τρεις από τους κατηγορούμενους φέρονται να εξέφρασαν, μέσω των συνηγόρων τους, την πρόθεση να εμφανιστούν ενώπιον των Αρχών, θέλοντας να προλάβουν τυχόν έκδοση εντάλματος.

Ως «πρωτεργάτες» της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών φέρονται τρεις νεαροί Κρητικοί, ανάμεσα τους και άτομο  με βαρύ ποινικό παρελθόν. Μάλιστα, στο περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί, το θύμα δεν ήταν μετανάστης αλλά Κρητικός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις