Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Βρέθηκαν ζωντανοί οι 5 αγνοούμενοι ορειβάτες στο Λασίθι – Πώς σώθηκαν οι ζωές τους

Κρήτη: Βρέθηκαν ζωντανοί οι 5 αγνοούμενοι ορειβάτες στο Λασίθι – Πώς σώθηκαν οι ζωές τους

Αίσιο τέλος στη δραματική επιχείρηση διάσωσης για τους πέντε ορειβάτες στο Λασίθι που παρέμεναν αγνοούμενοι…

Ευχάριστα τα νέα από το Λασίθι και την Κρήτη για τους πέντε αγνοούμενους ορειβάτες. Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα χιόνια αλλά κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφύγουν τις λάθος κινήσεις που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες. Οι Γερμανοί ορειβάτες ειδοποίησαν και ζήτησαν βοήθεια, με τη δραματική επιχείρηση να στήνεται ταχύτατα.

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των 5 ορειβατών από την Γερμανία, που είχαν χαθεί στα ορεινά του όρους Δίκτη. Εντοπίστηκαν λίγο μετά τη 01.00 τη νύχτα, πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας, μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο, όπου τους προσφέρθηκε φαγητό και φιλοξενία.

Οι ορειβάτες χάθηκαν σε δύσβατη περιοχή λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Κατάφεραν να επικοινωνήσουν στο 112 και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους. Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε το cretapost.gr, από τη δραματική επιχείρηση διάσωσης…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις