Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη

Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη

Η δολοφονία στην Κρήτη συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Ο άτυχος καρδιολόγος έπεσε νεκρός και πρωτόδικα καταδικάστηκαν για το έγκλημα η γυναίκα του και ο εραστής της…

Ήταν ένα φρικτό έγκλημα στην Κρήτη που το 2017 «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα. Ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης έπεσε νεκρός στη Σητεία καθώς πήγαινε με το αυτοκίνητό του, στο ιατρείο του. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν για τη δολοφονία τόσο η γυναίκα του, όσο και ο εραστής της, ο οποίος όπως έκριναν οι δικαστές, ήταν εκείνος που έβαλε στο στόχαστρο και πυροβόλησε τον γιατρό. Στόχος των δύο είναι να σπάσουν τα ισόβια.

Η άγρια δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας στην Κρήτη, αναμένεται να αναβιώσει σήμερα καθώς η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η δίκη ήταν να πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα. Στο εδώλιο θα κάτσει εκ νέου η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, πρώην εραστής της που τον εκτέλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, ο μεν 42χρονος αστυνομικός για ανθρωποκτονία και η δε σύζυγος του γιατρού για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 09:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις