Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: “Ζωντανεύει” η ανείπωτη τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν το παιδί τους [pics]

Κρήτη: “Ζωντανεύει” η ανείπωτη τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν το παιδί τους [pics]

Βούτηξαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και πνίγηκαν στην προσπάθειά τους, να σώσουν το παιδί τους. Η τραγωδία με τους αδικοχαμένους γονείς συγκλόνισε τη χώρα…

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον άδικο χαμό της 37χρονης Κατερίνας Καναβάκη, μητέρας δύο παιδιών από τις Αρχάνες, η οποία πνίγηκε στην προσπάθεια της να σώσει το παιδί της, που κινδύνευε στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο. Μαζί με την Κατερίνα είχε φύγει άδικα από τη ζωή και ο σύντροφος της Βενιζέλος Στρατάκης, ο οποίος και εκείνος είχε βουτήξει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να σώσει την κόρη του κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης, που είχαν πάει όλοι μαζί στη συγκεκριμένη παραλία.

40 μέρες από την τραγωδία

Ο πόνος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας παραμένει ανείπωτος, μη μπορώντας να πιστέψουν πώς η μοναχοκόρη τους έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή στην προσπάθεια της να σώσει τον 10χρονο γιο της. Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά της, τα οποία είδαν τη μητέρα τους να “χάνεται” μπροστά στα μάτια τους μέσα στα κύματα. Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τελούν 40ήμερο μνημόσυνο την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στη μνήμη της στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Πάνω Αρχάνες.

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

Οι διακοπές για τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη από τη Ροδιά (Ρογδιά για τους ντόπιους) Ηρακλείου και την 37χρονη σύντροφό του Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου εξελίχθηκαν σε οικογενειακή τραγωδία. Οι δυο άτυχοι γονείς είχαν κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο μαζί με τα παιδιά τους. Εκείνος είχε δυο κόρες κι εκείνη έναν γιο και μια κόρη. Ήταν βράδυ Δεκαπενταύγουστου, ανήμερα της Παναγίας, όταν έγιναν όλα. Ήταν 20:45, όταν τα δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν

Το ζευγάρι με τα παιδιά του είχε κατασκηνώσει στην παραλία πριν από τρις μέρες. Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Ο πατέρας από την ακτή αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και μαζί με τη σύντροφό του μπήκαν στην ταραγμένη θάλασσα για να τα βγάλουν έξω. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο άτυχος 35χρονος άνδρας δεν γνώριζε καλό κολύμπι. Ο Μανώλης Κατσαμάς, εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες και από εκείνους που έτρεξαν να βοηθήσουν, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι ο Βενιζέλος Στρατάκης, στη θέα των παιδιών να κινδυνεύουν, δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό.

Τόσο εκείνος, όμως, όσο και η σύντροφός του, δεν κατάφεραν να φτάσουν τα παιδιά, που τα είχε παρασύρει το ρεύμα και χάθηκαν από τα μάτια των υπόλοιπων πολιτών. Γι’ αυτό και, όπως είπε ο υπολιμενάρχης, «ζητήθηκε η συνδρομή του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Τσάμπιον Τζετ 2, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ρεθύμνου με πορεία για Ηράκλειο-Σαντορίνη».

Στην παραλία, όπου εξελίχθηκε η τραγωδία, υπάρχει μία μικρή ταβέρνα. Ο γιος του ιδιοκτήτη, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, βούτηξε στη θάλασσα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει στην ακτή πρώτα το ανήλικο κορίτσι και κατόπιν, με βοήθεια, το αγόρι. Έως αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο, δεν έχει δώσει κατάθεση. Ωστόσο, φημολογείται ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που εντόπισε και έσυρε στην ακτή και το άτυχο ζευγάρι.

Οι δύο 35χρονοι εντοπίστηκαν και με τη βοήθεια πολιτών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ήδη ειδοποιηθεί, παρέλαβε και μετέφερε το ζεύγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου για την Κατερίνα Καναβάκη διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο Βενιζέλος Στρατάκης, σύμφωνα πάντα με τον Κυριάκο Παττακό, ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο αλλά μία ώρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις