Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια ο φάκελος της δολοφονίας της Jean Hanlon

Ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια ο φάκελος της δολοφονίας της Jean Hanlon

Δέκα και πλέον χρόνια από την μυστηριώδη δολοφονία της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon (η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως ανθρωποκτονία), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Αθανάσιος Γαλήνας έδωσε το «πράσινο φως» ώστε ο φάκελος της πολύκροτης αυτής υπόθεσης να ανασυρθεί εκ νέου από το αρχείο…

Κι αυτό γιατί, αξιολόγησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί μία πληροφορία που έφθασε εμπιστευτικά στην διάθεση των γιων του θύματος.

Ήταν πριν από περίπου ενάμιση μήνα όταν ο δικηγόρος Απόστολος Ξυριτάκης μαζί με τον Michael James Porter, γιο της 54χρονης Βρετανίδας (μαζί με τα αδέρφια του David και Robert έχουν αφιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια σε μία εκστρατεία ανάδειξης της αλήθειας στην μνήμη της μητέρας τους) πέρασαν την πόρτα του γραφείου του Εισαγγελικού λειτουργού, καταθέτοντας μία αίτηση προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, στηριζόμενοι ακριβώς σε αυτήν την εμπιστευτική πληροφορία που έφθασε στην διάθεση τους.

Η μαρτυρία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, έρχεται να ενισχύσει μία παλαιότερη υποψία που αν και είχε τεθεί από την αρχή ενώπιον των αρμόδιων Αρχών, δεν ελέγχθηκε, πιθανότατα λόγω έλλειψης στοιχείων τότε. Πλέον η μαρτυρία αυτή δίνει άλλη βαρύτητα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο εισαγγελικός λειτουργός κίνησε τις διαδικασίες και η υπόθεση πλέον ανατέθηκε σε ανακριτή για την περαιτέρω διερεύνηση της. Η ελπίδα όλων είναι επιτέλους να «φωτιστούν» πτυχές που παρέμειναν στο σκοτάδι όλα αυτά τα χρόνια και ίσως τελικά να κρύβουν το μυστικό αυτού του θρίλερ.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις, καθώς είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να καταθέσουν κάποια πρόσωπα-κλειδιά. Το περιεχόμενο της πληροφορίας αυτής είναι άκρως εμπιστευτικό, ιδιαίτερα στην φάση αυτή που θεωρείται κρίσιμη για την πρόοδο της έρευνας.

Το γεγονός πάντως ότι μετά από δέκα και πλέον χρόνια η υπόθεση της δολοφονίας της Jean Hanlon επανέρχεται στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης επέφερε μεγάλη ανακούφιση στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Οι γιοι της αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν μπορούν να ξεχάσουν, δεν μπορούν να βρουν ψυχική γαλήνη εάν δεν μάθουν τι ακριβώς συνέβη στην μητέρα τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιδοθεί σε μία επίπονη και ιδιαιτέρως ψυχοφθόρα διαδικασία με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας.

Μάλιστα στα τέλη του Αυγούστου διοργανώνουν στην μνήμη της μητέρας τους μία ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο όπου μεταξύ άλλων θα απελευθερωθούν μπαλόνια, τα οποία θα είναι βιοδιασπώμενα καθώς η οικογένεια σέβεται απόλυτα το περιβάλλον. Η εκδήλωση, κατά πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου και θα είναι ένα γεγονός με πολλούς συμβολισμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Michael James Porter θα βρεθεί εκεί με την μεγαλύτερη ανιψιά του, την Ρεβέκκα, η οποία θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Κρήτη, έναν τόπο που αγάπησε με πάθος η γιαγιά της αλλά και ένας τόπος που «στοιχειώνει» την οικογένεια τους την τελευταία δεκαετία.

Τόσο ο Michael όσο και τα αδέρφια του «επενδύουν» στην βοήθεια των ανθρώπων που ζουν στο νησί, αναζητώντας πληροφορίες και απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν αποσιωπηθεί για διαφόρους λόγους. Ελπίζουν όμως ότι αυτήν τη φορά η έρευνα της Δικαιοσύνης θα τους οδηγήσει στο τέλος αυτής της δραματικής ιστορίας και θα τους λυτρώσει.

Πηγή: cretalive

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις