Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένταση στην Κρήτη για την ανάπλαση πάρκου – Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού

Ένταση στην Κρήτη για την ανάπλαση πάρκου – Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού
ΦΩΤΟ από το CretaPost

Ξέφυγε η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή τις εργασίες περίφραξης, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης που θα πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Μέλη της ομάδας “Φυλές του πάρκου” και πολίτες συγκεντρώθηκαν στο πάρκο με σκοπό να  σταματήσουν τις εργασίες. Επικράτησε ένταση ανάμεσα σε αστυνομία και διαμαρτυρόμενους, κάτι που συνεχίστηκε και εκτός πάρκου.

Εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις που στη συνέχεια ενισχύθηκαν, συγκρούστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους ενώ έγιναν και ρίψεις αντικειμένων. Φυσικά, δεν έλειψε το κυνηγητό ενώ για αρκετή ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, διεκόπη λόγω των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσαν και πέτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκε και αστυνομικός.

ΦΩΤΟ από το CretaPost

Τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετή ώρα μετά με τον εργολάβο που θα ξεκινούσε τις εργασίες, να αποχωρεί…
Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, η σημερινή εξέλιξη είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη. Η εντολή που είχε δώσει ο Εισαγγελέας στην Ελληνική Αστυνομία ήταν να γίνει απομάκρυνση των διαμαρτυρομένων και η ΕΛ.ΑΣ έκανε τη δουλειά της. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες και γενικότερα ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής στο πάρκο Γεωργιάδη θα συνεχιστούν κανονικά. Ο Δήμαρχος που ηγείται των αποφάσεων θα κάνει κάποιες κινήσεις και οι εργασίες θα συνεχιστούν, ανέφερε ο κ. Παττακός.

Πηγή: ekriti

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις