Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έργα 100 εκατ. ευρώ θα εγκριθούν από την Περιφέρεια Κρήτης μέχρι το τέλος του χρόνου

επίδομα θέρμανσης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Διεκδικούμε συνεχώς πόρους για χρηματοδοτήσεις έργων από την κεντρική εξουσία, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει εγκρίνει προς δημοπράτηση, έργα σε όλο το νησί, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ».

Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του οικονομικού έτους 2018 της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες των έργων υποδομής και ανάπτυξης, αλλά και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη γνώση, στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη στήριξης από την κεντρική εξουσία, του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων.

Στο μεταξύ, την Τρίτη, υπογράφεται από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη και τον ανάδοχο εργολάβο, σύμβαση ανάπλασης της οδού Ιωνίας και των κάθετων σε αυτή οδών, έργο προϋπολογισμού 344.000 ευρώ.

Πρόκειται για οδό εντός της πόλης του Ρεθύμνου, στην περιοχή Περιβολίων-Μυσσιρίων, καθώς και των καθέτων σε αυτή οδών (οδοί 110 Μαρτύρων, Μανδηλαρά, Σαράφη και Κάμπελ).

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν, αφορούν μεταξύ άλλων, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και καναλιών όμβριων υδάτων, ασφαλτικές στρώσεις, κατασκευή σταμπωτών δαπέδων δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικαταστάσεις στύλων της ΔΕΗ και τοποθέτηση νέας τεχνολογίας LED.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις