Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γρίπη: 6χρονο αγοράκι το τελευταίο κρούσμα στο Ρέθυμνο

Βόρεια Μακεδονία
ΦΩΤΟ intime

Ένα αγοράκι έξι χρόνων ήταν το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της γρίπης στο Ρέθυμνο, ενώ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου παραμένει ένας 50χρονος άνδρας που είχε μεταφερθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στον γειτονικό νομό, λόγω μεγάλης πληρότητας στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι όλα πήγαν καλά με το 6χρονο αγοράκι, το οποίο μάλιστα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε υγιές στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο μικρός μαθητής είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο με συμπτώματα της γρίπης και πολύ γρήγορα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση ότι το παιδάκι είχε προσβληθεί από τον ιό. Ο οργανισμός του ωστόσο, αντέδρασε πολύ ικανοποιητικά στις φροντίδες των γιατρών και έτσι χθες το βράδυ πήρε εξιτήριο.

Στο μεταξύ, στην Εντατική, παραμένει και ο 50χρονος άνδρας, η κατάσταση του οποίου σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη είναι σοβαρή. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου από το ΠΑΓΝΗ στις 12 Φεβρουαρίου και έκτοτε βρίσκεται στην Εντατική με την αναπνοή να υποστηρίζεται μηχανικά.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις