Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιεράπετρα: Αθωώθηκε για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του και χωρίζει τη γυναίκα του

Ιεράπετρα: Αθωώθηκε για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του και χωρίζει τη γυναίκα του

Τον έσυρε στα δικαστήρια με την κατηγορία της ασέλγειας της 8χρονης κόρη τους στην Ιεράπετρα και αφού αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση τακτικών δικαστών και ενόρκων, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, τώρα εκείνος της ζητάει διαζύγιο προκειμένου να ξεφύγει από τις εμμονές της.

Όπως εξήγησε στο newsit.gr ο δικηγόρος του 55χρονου αγρότη από την Ιεράπετρα Μανώλης Καλαϊτζάκης, η αθώωση του πατέρα ήρθε για να τον λυτρώσει, από το μαρτύριο που ζούσε, από τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κατηγορείται για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, από την ίδια του την γυναίκα.

“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δίκης, γιατί μετά από ενάμιση χρόνου ταλαιπωρίας του εντολέα μου, καθώς υπήρχαν περιοριστικοί όροι σε βάρος του, αποδείχτηκε στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου ότι ουδέποτε είχε διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν. Αντιθέτως όπως αποδείχτηκε η κατηγορία προερχόταν από τη μητέρα, η οποία εξαιτίας της κακής σχέσης που είχε μαζί του προέβη σ αυτήν, προκειμένου να τον απομακρύνει έτσι από το παιδί του” αναφέρει ο Μανώλης Καλαϊτζάκης και προσθέτει “Οι σχέσεις του ζευγαριού δεν έχουν εξομαλυνθεί, γι αυτό και μετά από αυτή την περιπέτεια, ο εντολέας μου θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Το παιδί όλο αυτό το διάστημα το έβλεπε μεν αλλά πάντα με την παρουσία της μητέρας του. Για τον λόγο αυτό θα ακολουθήσουν τώρα τα αστικά δικαστήρια, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως και η επικοινωνία του με το παιδί”.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτειά του

Η περιπέτεια για τον 55χρονο αγρότη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 όταν η εν διαστάσει σύζυγος του τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ιεράπετρας για την σεξουαλική κακοποίηση του 8χρονου κοριτσιού τους. Το καταγγελλόμενο περιστατικό, που είχε σκάσει σαν “βόμβα” στην μικρή κοινωνία, προέκυψε μετά από τα σημάδια ερυθρότητας που είδε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού της, τα οποία την έκαναν έξαλλη. Για τα σημάδια αυτά μάλιστα ο 55χρονος την είχε προτρέψει τοτε να επισκεφτούν το νοσοκομείο, προκειμένου η 8χρονη να εξεταστεί από ειδικό γιατρό. Σύμφωνα με την υπεράσπιση εκτός από τις κακές σχέσεις με τον πρώην άνδρα της, η γυναίκα διακατέχεται και από φοβίες που σχετίζονται με την κακοποίηση του παιδιού της, ενώ έχει φτάσει στο σημείο να αλλάξει δυο φορές σχολικό περιβάλλον στη μικρή, επειδή θεώρησε ότι την παρενοχλούσαν συμμαθητές της.

“Στην μικρή κοινωνία όπου ζουν επειδή γνωρίζονται μεταξύ τους, κανένας δεν πίστεψε από την αρχή πως ο πατέρας είχε διαπράξει τα αδικήματα αυτά, ωστόσο όταν κάποιος κατηγορείται δεν παύει όλο αυτό να λειτουργεί σε βάρος του. Ο πατέρας είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την εξέλιξη της αθώωσης του, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους. Τώρα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας του με το παιδί του”.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις