Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Παιδεία για κλάματα! Εικόνες ντροπής στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο

Ηράκλειο: Παιδεία για κλάματα! Εικόνες ντροπής στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο

Εικόνες ντροπής από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Ηρακλείου. Τα παιδιά είχαν φύγει για εκδρομή, και όταν γύρισαν βρήκαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο…

Απίστευτες εικόνες και καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η… πλημμύρα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο περιστατικό με την εισβολή υδάτων σε αίθουσες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Πατρίς», τα παιδιά έφυγαν για εκδρομή και όταν επέστρεψαν βρήκαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο. Η διευθύντρια, κ Έλενα Σακελλάρη, με καθηγητές του σχολείου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα.

Βρέθηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, όμως, δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κάποιον αρμόδιο και απλώς κατέθεσαν το υπόμνημά τους.

«Το πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας δεν είναι κάτι καινούργιο για τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή διεύθυνση του σχολείου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις και ενέργειες προς τους υπευθύνους, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στη λύση δίχως τυμπανοκρουσίες.

Επειδή όμως η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα και τίποτε δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βελτιωθεί άμεσα έστω και στο παραμικρό, κοινοποιούμε το πρόβλημα για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες έστω κι αν δεν μας αναλογούν», αναφέρεται, στο υπόμνημα.

Τονίζουν, ακόμα, ότι «από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργούν και Γυμνασιακές τάξεις με ένα τμήμα στην Α’ Γυμνασίου. Από το επόμενο σχολικό έτος δεν υπάρχουν αίθουσες για να υποδεχτούμε καινούριους μαθητές Γυμνασίου. Κάνουμε μεγάλο αγώνα να ενημερώσουμε τις αρχές και συγκεκριμένα τμήματα του Δήμου, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα».

Πηγή: patris.gr

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις