Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Το «στοιχειωμένο» στρατόπεδο που θα γίνει σχολείο

Ηράκλειο: Το «στοιχειωμένο» στρατόπεδο που θα γίνει σχολείο

Παραχωρήθηκε μέρος του στρατοπέδου Μπετεινάκη στο Δήμο Ηρακλείου. H έκταση που παραχωρείται είναι σχεδόν 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου.

Έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου Μπετεινάκη στο Ηρλακλειο Κρήτης, και η συνολική έκταση που παραχωρείται είναι σχεδόν 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η ανέγερση του σχολείου στο πρώην στρατόπεδο Μπετεινάκη ήταν θεσμοθετημένη εδώ και χρόνια, αλλά είχε «παγώσει», επειδή δεν είχε προωθηθεί η διαδικασία της παραχώρησης του ακινήτου που θα διατεθεί για τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.

Πρόκειται για ένα θέμα που «καίει» την τοπική κοινωνία, και όχι άδικα, από τη στιγμή που η περιοχή δε διαθέτει δημοτικό σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, αρχικά είχαν ζητήσει την παραχώρηση έξι στρεμμάτων. Το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που υπεγράφη αφορά επίσης στην αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Μπετεινάκη» (ολόκληρου), «Γιακουμάκη» και «Θεοδοσάκη».

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χάρις στην συστηματική προσπάθεια των τελευταίων ετών, του Δήμου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των υπηρεσιών μας, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτήν την αίσια έκβαση. Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή του Καρτερού, καθώς η ανέγερση του σχολείου που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι, μπαίνει πια στην τελική της ευθεία. Από εδώ και εμπρός οφείλουμε να τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε οι πρώτες αίθουσες του σχολείου να είναι έτοιμες το συντομότερο δυνατόν».

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις