Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Τους πήρε και τους σήκωσε ο αέρας στα Χανιά! [pics]

Καιρός: Τους πήρε και τους σήκωσε ο αέρας στα Χανιά! [pics]
ΦΩΤΟ από το flashnews

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν από το βράδυ στα Χανιά, έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα με πτώση δέντρων και στύλου στην εθνική, ενώ παρασύρθηκε και ελενίτ.

Επίσης έγιναν και ακυρώσεις πτήσεων προς Χανιά. Θυμίζουμε ότι “θύμα” των ανέμων έπεσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προσγειώθηκε στο Ηράκλειο αντί για τα Χανιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν δέντρα στον εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στην περιοχή των Βρυσών με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε και στύλος.

Ευτυχώς τα δέντρα δεν “προσγειώθηκαν” σε διερχόμενο οδηγό. Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Βρυσών έσπευσαν για την κοπή του κορμού που βρίσκεται στο οδόστρωμα και την απομάκρυνσή του.

 

Νωρίτερα, παρασύρθηκαν από τον αέρα και κατέληξαν στον δρόμο δυο ελενίτ, στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου περίπου μετά την περιοχή Καλαμάκι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οδηγοί.

Το τραπέζι προσγειώθηκε στο αυτοκίνητο!

Ζημιές λόγω καιρού έπαθε ένα αυτοκίνητο στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαλέπας. Ο δυνατός αέρας κατάφερε να σηκώσει από μπαλκόνι πολυκατοικίας ένα γυάλινο τραπέζι και να το “προσγειώσει” σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ενός πολίτη, προκαλώντας ζημιές και θραύση του παρμπρίζ!

Είναι ευτύχημα που την ώρα της πτώσης δεν υπήρξε κάποιος στο σημείο ή μέσα στο αυτοκίνητο. Δείτε τις φωτογραφίες από τις φθορές:

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και μετά αναμένεται να στραφούν από δυτικές διευθύνσεις, αρχικά από τα δυτικά του νησιού, με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4, τοπικά στα δυτικά έως και τα 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της με τη μέγιστη κατά τόπους να ξεπερνά τους 28⁰C.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από το νησί μας αλλά στη συνέχεια η μεταφορά αυτή μετατοπίζεται ανατολικότερα επαναφέροντας καθαρότητα στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: flashnews

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις